AU ÎNVINS – Echipa feminină de fotbal din Baia Mare a câștigat clar cu ultima clasată, echipă deja retrogradată

0
295

LIGA I FOTBAL FEMININ. Duminică, 14 mai 2023, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 9-a (penultima) a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a câștigat, cu 4-0 (1-0), partida cu AFC Universitatea Galați. Meciul, arbitrat de o brigadă din Cluj-Napoca avându-l la centru pe Cătălin Aurelian Flonta, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Baia Mare) și 6 (Galați).

 

În penultima etapă a play-out-ului, o competiție fără nicio miză, în care se cunosc deja echipele retrogradate matematic (Fair Play București și Universitatea Galați), echipa băimăreană a întâlnit ultima clasată, retrogradata Universitatea Galați, urmând ca săptămâna viitoare, în ultima etapă, să joace în deplasare la cealaltă retrogradată (Fair Play). Un program ușor, de vacanță, fără miză.

 

În ultimul meci direct, la Galați, în turul play-out-ului, gălățencele au câștigat cu 1-0 (a fost singura lor victorie din acest turneu play-out). Și în sezonul regular gălățencele au obținut singurul lor punct în cele 11 meciuri cu băimărencele, tot la Galați (1-1). În virtutea rezultatelor din cele două meciuri directe, dar și al unui nou rezultat rușinos înregistrat etapa trecută (1-7 la Târgu Mureș), băimărencele vizau victoria (măcar cu cea mai slabă echipă a campionatului, care în 19 meciuri disputate în acest sezon au marcat doar 10 goluri și au primit… 93 – e drept, nici băimărencele nu stau grozav la acest capitol, având în cele 19 meciuri disputate un golaveraj de… 20-71).

 

Meciul a fost la discreția gazdelor, băimărencele impunându-se clar. În prima repriză, Dariana Szalay a deschis scorul în min. 41, după pauză băimărencele marcând încă de trei ori, prin Georgiana Pâtcă (min. 55), Camelia Daneliuc (min. 78) și Cristina Maroșan (min. 89). Victorie fără drept de apel.

 

Fotbal Feminin Baia Mare – Universitatea Galați: 4-0 (1-0), au marcat Dariana Szalay (min. 41), Georgiana Pâtcă (min. 55), Camelia Daneliuc (min. 78), Cristina Maroșan (min. 89).

 

Fotbal Feminin Baia Mare încheie această ediție de campionat pe terenul din Baza Sportivă Samurcași din Crevedia, unde vor întâlni, sâmbătă, 27 mai 2023, AFC Fair Play Joc Cinstit (echipă retrogradată). Apoi, gata, se termină calvarul de a fi obligați să mimăm că jucăm fotbal.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here