AU ÎNVINS CATEGORIC – Minaur Baia Mare, un nou festival de goluri: victimă, Sportul Șimleu Silvaniei

0
309

FOTBAL – LIGA A III-A. În etapa a 14-a a Ligii a III-a la fotbal, echipele maramureșene din Seria a 10-a, Minaur Baia Mare și-a respectat statutul de lider al seriei și de echipă care vizează (pentru al treilea an) promovarea în Liga a II-a, învingând categoric, cu 7-1 (4-0), Sportul Şimleu Silvaniei.

 

Băimărenii au ajuns la 50 de goluri marcate în această ediție de campionat, cu o medie de peste 3,5 goluri înscrise/partidă. Și în meciul de astăzi, 27 noiembrie, Minaur a făcut un real galop de sănătate, diferența dintre cele două echipe fiind uriașă, sălăjenii fiind clasați în jumătatea inferioară a clasamentului, cu obiectiv menținerea în Liga a III-a.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu: Băilă – Neacșu, Tand, Lung, Simion, Donca, Rus, Micaș, Chinde, Văsălie, Batchabi Nana. După obișnuita tatonare, Chinde a deschis scorul (în min. 21) și și-a deschis apetitul printr-un șut în vinclu, din unghi, pentru tripla pe care avea să o semneze în această partidă de final de toamnă. Tot Chinde face 2-0, după doar 10 minute, speculând o eroare a apărării adverse, iar după alte 3 minute, Rus înscrie cu un trasor de la 25 de metri: 3-0 (min. 34). În fine, se termină repriza cu tripla lui Chinde, șut la colțul scurt, din careu, și se intră la cabine.

 

Partea a doua a meciului începe cu alt gol frumos, de data asta al oaspeților, Pop reușind să reducă din handicap printr-un șut de la distanță. A fost însă doar o scânteie (care a aprins claia): Donca majorează avanatajul gazdelor la faza următoare, din penalty (acordat pentru fault), iar Ciocan înscrie pentru 6-1 (min. 61). Ultimul gol al partidei e înscris de Petran, lob pentru fotografi, Dacian Nastai aruncă prosopul, iar arbitrul sătmărean Marius Omuț fluieră finalul.

 

Minaur Baia Mare – Sportul Şimleu Silvaniei 7-1 (4-0), au marcat Viorel Chinde (min. 21, min. 31, min. 45), Romariu Rus (min. 34), Mircea Donca (min. 51 – 11 metri), Sergiu Ciocan (min. 61), Marco Petran (min. 90+2) / Luigi Pop (min. 50). Acesta a fost penultimul meci al anului pentru cele două echipe, Minaur urmând să joace ultimul meci din 2021 în 4 decembrie (etapa a 15-a), tot pe teren propriu, cu vecina de județ, CSM Satu Mare, acum aflată în ingrata situație de a ocupa penultimul loc din serie, în poziție retrogradabilă.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here