AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare a învins HC Buzău și se pregătește de impactul cu campioana ultimilor 6 ani, Dinamo București

0
786

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL MASCULIN. Miercuri, 1 martie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 20-a a Ligii Naționale de handbal masculin, CS Minaur Baia Mare a învins, cu 25-22 (12-12), echipa ACS HC Buzău. Partida, arbitrată de clujenii Sebastian Mârza și Cristian Nedelea, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 3 (Baia Mare) și 9 (Buzău).

 

Meciul din etapa intermediară (programată la mijloc de săptămână pentru că naționala, cu Căbuț, Buguleț și Nagy în lot, joacă în 8 și 11 martie, în preliminariile EURO 2024, cu Insulele Feroe), pornit cu echipa gazdă în postură de favorită (a câștigat și în tur, la Buzău, cu 32-34), însă adversarul nu a fost niciodată unul comod (buzoienii s-au impus în două din ultimele cinci partide directe).

 

Un început de partidă deschis, cu o apărare avansată a oaspeților care i-a incomodat vădit pe jucătorii lui Sabou, buzoienii încheind prima jumătate a reprizei în avantaj de 3 goluri, în principal din cauza multor momente de precipitare ale Minaurului, care au cauzat greșeli neforțate: 5-8 (min. 15). Și, da, din cauza eternelor metehne: lipsa jocului pe pivot și pe extreme.

 

Băimărenii forțează revenirea, dar cu șuturi pe centru și din unghiuri imposibile nu reușesc decât să-l facă mare de portarul Tcaciuc care în prima repriză a bifat 8 parade salvatoare. Minaur, cu un lot net superior valoric, reușește egalarea în min. 26, după 7 metri transformat de Kotrc: 10-10. Scorul de egalitate s-a păstrat până la finalul reprizei: 12-12. Repriză bună pentru portarul Terekhov, Căbuț și Pop. Cele mai multe goluri marcate de la Minaur: Da Silva Mollino, 4 goluri din 9 șuturi, și Pop, 3 goluri din 4 șuturi.

 

Repriza a doua începe cu golul lui Anton, urmat de o secetă de goluri de peste 5 minute (!), apoi buzoienii iar se distanțează, prin golul senegalezului Abdoulah Mane: 12-14. În primele 10 minute ale reprizei s-au marcat doar 5 goluri (min. 40, 14-15). În fine, Ratkovic egalează pentru Minaur în min. 41 (15-15), iar în min. 44 Minaur conduce pentru prima dată în meci: 18-17, prin golul lui Pop. În ultimele 10 minute se intră cu scorul 19-19, în principal datorită portarului Terekhov (care avea la acel moment 14 parade salvatoare și un procentaj de aproape 54%!).

 

Însă gazdele ratează, în continuare, foarte mult pentru o vicecampioană. Minaur joacă în inferioritate numerică (Da Silva Mollino eliminat temporar), dar preia conducerea (7 metri transformat de Pop) cu 6 minute și jumătate înaintea finalului: 20-19. Minaur se distanțează la două goluri după dubla Da Silva Mollino și Kozakevych și cu 4 minute înaintea finalului este 22-20. Buzoienii s-au bătut singuri, mai exact i-a învins antrenorul lor, Gabriel Armanu, dispunând să joace cu 7 jucători de câmp pentru a crea superioritate, fără să țină cont de limitările tehnice ale propriilor jucători – în consecință, băimărenii i-au sancționat marcând cu poarta goală la fiecare eroare în atac.

 

Cu 2 minute înaintea finalului, Minaur avea deja 3 goluri avantaj: 24-21. Pop își permite să-l facă iar mare pe Tcaciuc, îi aruncă în braț de la 7 metri, dar soarta partidei era scrisă. Sabou cere time-out cu 4 secunde înaintea semnalului de final, cu Minaur în atac, dar mai mult ca să-și felicite elevii. Au câștigat, însă mult mai greu decât s-a anticipat.

 

Pentru Minaur au marcat Pop (6 goluri), Da Silva Mollino (5 goluri), Mănescu și Kozakevych (câte 3 goluri), Nagy, Căbuț și Kotrc (câte 2 goluri), Ratkovic și Sabou (câte 1 gol). Terekhov a încheiat partida cu 15 păarade salvatoare (procentaj de 50% – cel mai bun de pe teren). De la oaspeți s-au remarcat Anton (8 goluri), Mane și Monteiro de Barro (câte 4 goluri), precum și portarul Tcaciuc (18 parade salavatoare, procentaj 42,86%).

 

În etapa următoare, a 21-a, programată în 16 martie, Minaur va juca în deplasare, de la ora 17.30, în derby-ul campionatului, cu Dinamo București, campioana ultimelor 6 ediții – partida este transmisă live pe postul de televiziune ProArena.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here