AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare a învins categoric HC Buzău, după un festival de goluri, și s-a calificat în semifinalele Cupei României

0
274

CUPA ROMÂNIEI – HANDBAL MASCULIN. Miercuri, 12 aprilie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin, Minaur Baia Mare a învins, cu 37-27 (20-14), HC Buzău, calificându-se în Final 4 (semifinale).

 

Partida, arbitrată de cuplul nemțean Ionuț Ifrim & Ovidiu Ilisei, a fost la discreția băimărenilor, care au pornit ca un veritabil sprinter din bloc-start și în min. 8 conduceau cu… 7-0. Excelentă prestația ucraineanului Artem Kozakevych (extrema dreaptă – în foto), cu 10 goluri (5 din 7 metri) și un procentaj de 100% (ce a tras a fost gol).

 

Minaur a încheiat prima repriză cu un avantaj confortabil (20-14), dându-i ocazia antrenorului Alexandru Sabou să ruleze întreg lotul, 12 băimăreni trecându-și numele pe lista marcatorilor. Partida s-a terminat cu 10 goluri diferență, în contextul în care Minaur a avut suficiente momente în care a ridicat piciorul de pe pedala de accelerație (urmează meciul din campionat cu Steaua, la București, decisiv pentru ocuparea locului 2 și păstrarea titlului de vicecampioană): 37-27

 

O victorie fără dubii, fără emoții, într-un meci controlat absolut de Minaur dintr-un capăt la celălalt. Pentru băimăreni au marcat: Kozakevych (10 goluri), Mănescu (6 goluri), Vujovic (4 goluri), Căbuț, Vujic și Ratkovic (câte 3 goluri), Kotrc și Da Silva Mollino (câte 2 goluri), Cip, Fotache, Sabou și Dobra (câte 1 gol).

 

În această fază a competiției s-a jucat până la ora publicării încă două meciuri (Potaissa Turda – CSM București este programat joi), unul dintre ele încheindu-se cu o surpriză de proporții: CSM Constanța a învins campioana și deținătoarea Cupei, Dinamo București, cu 34-32 (16-14). În celalălalt meci disputat, U. Craiova (Liga a II-a) a pierdut pe teren propriu, cu 27-44 (13-25) cu CSU din Suceava. Așadar, calificate în Final Four (semifinale) sunt, până acum, Minaur Baia Mare, CSM Constanța, CSU din Suceava.

 

* Foto: @Ovi Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here