AU CÂȘTIGAT – Minaur a învins la Brăila în meciul cu Dunărea și a urcat, temporar, pe locul 6 în Liga națională

0
364

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL FEMININ. Joi, 10 februarie 2022, în Sala Polivalentă din Brăila, în meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii naționale de handbal feminin, HC Dunărea Brăila a pierdut, cu 30-33 (11-15), meciul cu CS Minaur Baia Mare. Băimărencele au mers la Brăila să răzbune meciul din tur, când Dunărea a învins la Baia Mare cu 27-23 – aceasta fiind și singura victorie a brăilencelor din ultimele 5 meciuri. Și au reușit.

 

După deja tradiționalul debut echilibrat (min. 10, 3-3), Minaur s-a desprins la două goluri, au fost egalate la intrarea în ultimele 10 minute ale reprizei, iar apoi a urmat un forcing (cu Cioca și Laslo în rol de marcatoare) și băimărencele s-au desprins intrând la vestiare cu 4 goluri în plus.

 

În repriza a doua, gazdele au alergat după egalare, dar Fujita (care din sezonul viitor va juca pentru SCM Râmnicu Vâlcea), Laslo, Petruș și Lavko au menținut avantajul, deși în multe momente Minaur a ridicat piciorul de pe accelerație. Pentru băimărence au marcat Fujita (10 goluri – MVP partidei), Laslo (6 goluri), Lavko, Cioca și Petruș (câte 4 goluri – primele 3 jucătoare deja au semnat contracte cu alte echipe începând din sezonul următor), Severin (3 goluri), Tănăsie (2 goluri). De la gazde s-au remarcat Kurtovic (8 goluri), Tamires (6 goluri), Fais Munhoz Araujo, Quintino și Rodrigues (câte 5 goluri).

 

În urma victoriei (și ținând cont că a fost doar primul meci al etapei), Minaur a urcat, temporar, pe locul 6, cu 24 de puncte obținute din 8 victorii și 7 înfrângeri. Meciul următor al Minaurului va avea loc la Baia Mare, în 23 februarie, cu CSM Slatina (echipă clasată acum pe locul 12 din 14).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here