AU CÂȘTIGAT – Minaur a învins la Baia Mare CSM Odorheiu Secuiesc și își consolidează locul pe podiumul Ligii Naționale

0
296

HANDBAL MASCULIN – LIGA NAȚIONALĂ. Vineri, 4 noiembrie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale de handbal masculin, vicecampioana en-titre Minaur Baia Mare a învins, cu (16-13), nou-promovata CSM Odorheiu Secuiesc. Partida a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 3 (Baia Mare) și 13 (Odorheiu Secuiesc), formații cu obiective diametral opuse, maramureșenii vizând o clasare pe podium, iar harghitenii (care au venit la Baia Mare cu doar 14 jucători – față de 16 câți pot fi înscriși pe foaia de joc) speră să reușească să se mențină în prima ligă.

 

După primele 6 minute (scor: 3-3), gazdele au preluat conducerea și nu au mai cedat-o până la final, reușind în min. 23, după golul marcat de portarul Buzogany să conducă cu o diferență de 6 goluri (15-9). Apoi a urmat o relaxare în jocul Minaurului și oaspeții au redus din diferență prin 4 goluri consecutive (!) înscrise în 5 minute de tânărul angolez Feliciano Nunes Couveiro (22 de ani). A fost o primă repriză cu goluri multe (cu o medie de aproape un gol/minut), încheiată cu 16-13 în favoarea băimărenilor.

 

Minaur începe repriza a doua în forță, se distanțează din nou la 5 goluri (min. 34, 19-14), doar că după aceea se întâmplă ca oaspeții, perseverenți, să maximizeze visarea băimărenilor și în min. 40… egalează: 20-20. Antrenorul Sabou cere time-out de trezire și asta are efect. Minaur reîncepe, Vujovic 21-20, Vujic 22-20, Vujovic 23-20, apoi iar Vujic (parcă s-au înțeles muntenegreanul și croatul să-nscrie succesiv)… își intră în mână și Căbuț și în ultimul sfert de oră se intră cu scorul 25-21. Vujovic joacă rolul tunarului care nu poate fi oprit, înscrie din toate pozițiile și cu 10 minute înaintea fluierului final Minaur conduce cu 28-23.

 

Până la final, Minaur menține diferența de 5 goluri și încheie partida cu 32-27 (după ce în min. 59 avea 32-25). În urma victoriei, băimărenii rămân pe locul 3 în Liga Națională și etapa următoare joacă în deplasare, în 12 noiembrie, cu CSM Focșani 2007, echipă clasată pe locul 4, care în această etapă a câștigat în deplasare, la ultima clasată, CSM Oradea, cu 27-29.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here