AU CÂȘTIGAT – Minaur a învins categoric la Baia Mare Lotus Băile Felix și și-a aflat adversara din semifinalele barajului pentru promovarea în Liga a II-a

0
790

PLAY-OFF – LIGA A III-A. Sâmbătă, 7 mai 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 7-a a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a, Minaur Baia Mare a învins categoric, cu 3-0 (1-0), pe Lotus Băile Felix. În urma victoriei, coroborată cu celălalt rezultat al play-ff-ului (CA Oradea – Someșul Dej 1-0), Minaur, care va termina pe locul 1 în serie, poate începe pregătirea pentru semifinala barajului de promovare cunoscându-și adversarul (previzibil și anticipat de două luni de 2mnews): Metalugistul Cugir (echipă care 100% va termina pe locul 2 în Seria a 9-a).

 

Meciul din Baia Mare, arbitrat la centru de Marius Omuț din Satu Mare, a opus liderul (Minaur) și echipa de locul 3 (cu șanse minime la locul 2), fiind dominat de gazde, care au învins cu scor de forfait fosta echipă comunală CSC Sânmartin (actuala Lotus Băile Felix). Îmbucurător este și faptul că Minaur a terminat al treilea meci consecutiv fără gol primit, iar pentru suporteri este important și faptul că băimărenii au răzbunat (și-au luat revanșa) față de sincopa din urmă cu două săptămâni, când au pierdut la Sânmartin cu 2-1.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Simion, Lazăr, Jucan, Potcoavă, Donca (cpt.), Gneba, Ciocan, Petre, Chinde, Gondiu. Pentru băimăreni au înscris Răzvan Lazăr (min. 5, reluare cu capul din careul mare), Alin Văsălie (min. 78, după ce a scăpat pe contraatac, șut din careu, poziție laterală), David Simion (min. 90+1, în urma unei respingeri, din careul mic).

 

Iată rezultatele etapei și clasamentul:

• CA Oradea – Someşul Dej: 1-0 (0-0), a marcat Mihai Ion (min. 71);

• Minaur Baia Mare – Lotus Băile Felix: 3-0 (1-0), au marcat Răzvan Lazăr (min. 5), Alin Văsălie (min. 78), David Simion (min. 90+1).

 

CLASAMENT
LOC ECHIPA PUNCTAJ
1. CS Minaur Baia Mare 58 puncte
2. Asociaţia Club Sportiv CAO 1910 48 puncte
3. CS Lotus Băile Felix 42 puncte
4. ACS FC Someşul Dej 37 puncte

În etapa următoare, a 8-a (penultima), Minaur joacă în Baia Mare, pe 14 mai, cu Asociaţia Club Sportiv CAO 1910, un meci fără însemnătate, doar pentru orgolii (pentru orădeni e important să obțină măcar un punct, pentru a fi siguri de calificarea în semifinalele barajului pentru promovare, în ultima etapă având meci direct cu Lotus).

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here