AU CÂȘTIGAT – La Baia Mare, Minaur învinge categoric echipa comunei Șelimbăr și urcă pe locul 15 în Liga a II-a

0
260

FOTBAL – LIGA A II-A. Duminică, 23 octombrie 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii a II-a la fotbal, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 3-0 (1-0), partida cu Club Sportiv Comunal (CSC) 1599 Șelimbăr. Partida, condusă la centru de arbitrul Dan Florin Dreve din Cluj-Napoca, a opus echipele de locurile 17 (Baia Mare) și 9 (Șelimbăr).

 

Antrenorul Mihai Iosif a început partida cu următorul 11: Costache – Alexe, Lazăr, Mondragon (cpt.), Neacșu – Gneba, Donca, Stănescu, Ciocan – Chinde, Stanciu. Antrenorul oaspeților, Eugen Beza, a admis la finalul meciului că tactica echipei sale a fost făcută pentru victorie și că faptul că Șelimbăr a jucat în prima repriză preponderent cartea atacului a determinat, după golul gazdelor, o neglijare a apărării în încercarea nereușită de a obține victoria, fapt speculat de Minaur.

 

Băimărenii au deschis scorul în min. 17, după o combinație pe culoar Ciocan – Stanciu, ultimul marcând din 6 metri, pe lângă portarul Mitrovic. Apoi, Chinde și Stanciu de la gazde și Manole de la oaspeți încearcă să înscrie de la distanță, tentative nereușite care au dus cele două echipe la vestiare cu scorul stabilit de gazde prin golul lui Stanciu.

 

În repriza secundă, gazdele încearcă desprinderea (Beza epuizează toate cele 5 schimbări în min. 71, ceea ce a dus echipa oaspete la situația de a evolua din min 85, după accidentarea lui Tătar, în 10 jucători), iar oaspeții forțează totul pe cartea atacului, dar tabela rămâne neschimbată până spre finalul meciului, în min. 84, Gneba, scăpat pe contraatac, lobându-l de la circa 20 de metri pe Mitrovic și eliberând tensiunea spectatorilor: 2-0. Tot gazdele marchează în min. 88, după ce Chitaș primește pe culoar o pasă de la Chinde și, rămas singur cu portarul, în execută pentru a treia oară pe Mitrovic.

 

Minaur Baia Mare – CSC Șelimbăr: 3-0 (1-0), au marcat Ciprian Stanciu (min. 17), Ricky Gneba (min. 84), Vasile Chitaș (min. 88).

 

În urma rezultatelor înregistrate astăzi în Liga a II-a, Minaur Baia Mare a urcat pe locul 15, cu 12 puncte. Etapa următoare, a 12-a, băimărenii joacă în deplasare, în 29 octombrie, de la ora 11.00, cu Politehnica Timișoara, echipă clasată pe penultimul loc (19) în clasamentul Ligii a II-a (în această etapă, Poli Timișoara a încheiat la egalitate, 0-0, în deplasare, la AFC Unirea 04 Slobozia).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here