AU CÂȘTIGAT – Explorări se impune la Baia Mare, fără emoții și în minim de seturi, în meciul cu U. Cluj și urcă pe locul 7 în Liga Națională

0
173

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii Naționale (Divizia A1) de volei masculin, Știința Explorări Baia Mare a câștigat, cu 3-0 (25-16, 25-11, 25-20), partida cu U. Cluj.

 

Victoria băimărenilor a fost previzibilă (și rapidă: în 65 de minute) în contextul pozițiilor ocupate de cele două echipe în clasament (9 vs. 11 – clujenii au obținut o singură victorie și 12 înfrângeri), al diferenței evidente de valoare a loturilor și al faptului că Explorări s-a impus și în tur, la Cluj-Napoca, cu 3-0.

 

Și de această dată băimărenii au câștigat în minim de seturi, chiar dacă în ultimul set și-au permis momente de relaxare, dând oaspeților chiar speranțe când aceștia au egalat (7-7), după ce băimărenii aveau un avans de 4 puncte. Însă Explorări a apăsat pedala de accelerație, a reușit 7 puncte consecutive și s-a distanțat la 14-7, finalizând setul victoriei în 23 de minute: 25-20.

 

Băimărenii s-au impus la toți parametri tehnici semnificativi: 32-29 la atacuri decisive, 8-3 la ași (puncte din serviciu), 12-6 la blocaje decisive, 23-9 puncte din greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Hepburn (13 puncte), Cheagă (10 puncte), Silvășan-Pașca și Badea (câte 9 puncte), Tarța (8 puncte) și Taboada (3 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Mocan (11 puncte) și Tănase (7 puncte).

 

Mai importantă decât victoria este ascensiunea cu două locuri în clasament, în urma celor 3 puncte obținute astăzi și a jocului rezultatelor echipelor mai bine clasate (Unirea Dej și CSM Constanța au pierdut) Explorări Baia Mare a urcat până pe locul 7, unul mai apropiat de valoarea lotului (de altfel, în precedentele două ediții de campionat, băimărenii au încheiat pe locul 7).

 

În etapa următoare, a 15-a, Explorări joacă în deplasare, la campioana Arcada Galați (partidă programată în 1 februarie 2023). Misiune imposibilă.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here