AU CÂȘTIGAT – După un meci interzis cardiacilor, campioana Știința câștigă la Baia Mare derby-ul cu Dinamo: uvertura neo-zeelandeză Miles Grant, imperial

0
560

RUGBY – PLAY-OFF. Sâmbătă, 1 octombrie 2022, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 5-a a play-off-ului Ligii Naționale de rugby, CSM Știința Baia Mare a câștigat, cu 18-16 (6-6), partida cu CS Dinamo București. Un derby în care s-au întâlnit campioana en-titre și liderul clasamentului (Știința Baia Mare) și principala favorită la câștigarea acestei ediții (prin prisma bugetului și a transferurilor făcute în vară) și ocupanta locului 2 (Dinamo București).

 

Înaintea partidei, cele două echipe erau despărțite în clasament de 1 punct, diferența fiind datorată unui punct bonus mai mult obținut de băimăreni, însă ambele echipe având o linie aproape perfect egală (câte 3 victorii și o înfrângere, bucureștenii având o diferență de puncte marcate vs. primite de +15 față de +13 băimărenii).

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Mahlo Kefentse, Jason Tomane, Sione Fakaosilea, Adrian Marian Apostol, Miles Grant, Alexandru Țiglă, Mihai Dico, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Mate Dardzulidze, Ștefan Iancu, Florian Roșu (cpt.), Alexandru Alexe, Beka Bitsadze.

 

O partidă pentru care caracteristica echilibrat nu este suficient de apropiată de realitate (poate “pe muchie de cuțit” e mai fidelă adevărului). După o primă repriză încrâncenată, cu doar două lovituri de pedeapsă transformate (de neo-zeelandezul Miles Grant pentru Știința și de sud-africanul Williams Jondre pentru Dinamo), dar cu tot 5 eliminări temporare (de la Baia Mare – Mihai Dico, Kefentse Mahlo, iar de la Dinamo – Omar Baliashvili, Dylan Schwartz și Ovidiu Cojocaru) și cu o eliminare definitivă (cartonaș roșu Alexandru Țiglă, mijlocașul campioanei, la finalul primei reprize), spectacolul era previzibil pentru repriza secundă, una în care Dinamo, în avantaj numeric, era așteptată să preseze campioana.

 

Începutul celei de-a doua reprize aparține, însă, surprinzător în condițiile expuse mai sus, băimărenilor, care după primele 20 de minute au 15-6 pe tabelă (toate punctele fiind realizate din trei lovituri de pedeapsă de același Grant). Dinamo mărește presiunea, băimărenii se apără cu eroism, dar cedează întâi în min. 75, când Puescu culcă balonul pentru primul (și singurul) eseu al meciului (transformat de Jondre), iar în min. 79 Jondre transformă o nouă lovitură de pedeapsă și Dinamo conduce cu 15-16.

 

Dar rugbyul (sportul, în general) e imprevizibil, așa că în prelungiri, tânărul neo-zeelandez Miles Grant (25 de ani) marchează cu un dropgol de la 25 de metri și mai pune 3 puncte pe tabela de marcaj în dreptul Științei Baia Mare, aducând victoria dramatică echipei campioane. Deși precizarea este inutilă: Omul meciului, Miles Grant.

 

Știința Baia Mare – Dinamo București: 18-16 (6-6), au marcat Miles Grant (5 lovituri de pedeapsă, 1 dropgol) / Sergiu Puescu (1 eseu), Jondre Williams (3 lovituri de pedeapsă, 1 transformare).

 

În celalalt meci din play-off, Steaua – SCM Timișoara 52-5. În urma victoriei, Știința rămâne pe locul 1 în play-off-ul Ligii Naționale cu 18 puncte, urmată de Dinamo cu 14 puncte, Steaua cu 13 puncte și SCM Timișoara cu 4 puncte. În ultima etapă a play-off-ului, Dinamo – Steaua și SCM Timișoara – Știința Baia Mare.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here