AU BĂUT ȘI ALDĂMAȘU’ – S-a oficializat ceea ce v-am anunțat cu 3 săptămâni în urmă: în Maramureș, PSD absoarbe PMP

0
2471

POLITICA INTERESELOR LOR. Ceea ce v-am informat în 14 iunie 2022 (detalii AICI), a fost oficializat joi, 30 iunie 2022: PSD va absorbi filiala PMP Maramureș, predată de președintele Lucian Morar, la pachet cu cei 5 primari PMP din județ (printre care și el) și consilierii județeni, în schimbul unor funcții negociate între frații-de-pod Gabriel Valer Zetea (PSD) și Lucian Titus Morar (PMP).

 

Absorbția a fost făcută publică de președinții județeni ai celor două partide, care au confirmat voalat fuziunea prin absorbție (adică trecerea PMP Maramureș, cu cățel și purcel – a se citi: cu cei 5 primari, consilierii județeni și locali din județ – la PSD). Voalat, pentru că deocamdată nu se poate altfel fără ca aceștia să-și piardă funcțiile administrative, fiind aleși pe listele PMP: “am pus bazele colaborării noastre viitoare și ne bucurăm că, împreună, întărim echipa PSD în Maramureș” (Lucian Morar – președinte PMP Maramureș).

 

Pentru maximizarea rezultatului negocierilor (despre care aveți detalii în link-ul de la începutul scrierii), Morar a fost însoțit de ceilalți 4 primari PMP din Maramureș (Călin Ovidiu Petrică – Remetea Chioarului, Petru Nemeș – Călinești, Călin Achim – Coaș și Daniel Pop – Sălsig) și de consilierii județeni George Moldovan (care e vărul său și pentru care a negociat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș) și Dorin Cozma.

 

Din partea PSD, au participat președintele PSD, Marcel Ciolacu, cei trei parlamentari PSD Maramureș – deputații  Gabriel Zetea (președintele PSD Maramureș) și Gheorghe Șimon și senatorul Sorin Vlașin -, ministrul Muncii, Constantin Budăi și ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

 

Vă reamintesc că la alegerile locale din 2020, PMP a câștigat în Maramureș, criticând vehement “hoțiile PSD”, cinci primari (Ulmeni, Remetea Chioarului, Călinești, Coaș și Sălsig), 5 consilieri județeni și peste 150 de consilier locali. La alegerile din 2024, aceștia vor fi regăsiți de cetățeni pe listele partidului pe care-l criticau și acuzau de hoție.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here