AU AJUNS ACASĂ – Campioana națională Știința Baia Mare a intrat în carantină după revenirea în țară din Africa de Sud

0
312

CARANTINĂ. Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, campioană națională en-titre, a fost repatriată din Africa de Sud, ajungând deja în Baia Mare în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu o cursă specială Tarom. Întreaga delegație participantă la turneul de tip challenge din provincia africană Free State, care numără 29 de persoane (jucători, staff tehnic și oficiali), a fost plasat în carantină instituționalizată, unde au fost transportați cu microbuze ISU.

 

Deși lotul a fost testat în Africa de Sud și toți au avut rezultat negativ, la aterizarea pe Aeroportul Internațional Maramureș personalul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş le-a recoltat probe RT-PCR. Conform legii, după 8 zile testele RT-PCR se vor repeta și dacă rezultatul se va menține negativ, cei din delegația băimăreană va fi scoasă din carantina instituționalizată.

 

În 11 decembrie 2021, Știința Baia Mare ar trebui să dispute finala Cupei României (în compania formației RCM Timișoara), dar e dificil de crezut că aceasta nu va fi reprogramată, chiar în condițiile unor rezultate negative, pentru că ar însemna ca băimărenii să aibă la dispoziție doar două zile de pregătire.

 

Echipa de rugby Știința Baia Mare a participat, începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie, la un turneu tip challenge în Bloemfontein (provincia Free State – Africa de Sud). Sportivii au rămas blocați în Africa de Sud, din cauza faptului că operatorul aerian Qatar Airlines a anulat toate zborurile spre Europa, din cauza apariției în Africa de Sud a tulpinii Omicron a coronavirusului. Autoritățile române au trimis în 30 noiembrie o aeronavă Tarom pentru a-i repatria de sportivii băimăreni. După aterizarea pe Aeroportul Otopeni, o altă aeronavă Tarom, cursă specială, i-a preluat pe sportivi și i-a adus în Baia Mare.

 

* Foto: @Toyota Cheetah Free State

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here