ATUNCI CÂND SCENA E GOALĂ – Ce fac actorii băimăreni în timpul pandemiei de coronaviroză

0
208

SCRISOARE CĂTRE SPECTATORI. Atunci când scena e goală, nu-nseamnă că teatrul a murit. Și că actorii își cresc părul, gândurile și barba (acolo unde e cazul). Poate doar stă așa, se odihnește puțin, până la următorul spectacol. Care va fi… virusul ăsta știe când. Sau poate pregătesc viitoare proiecte. Să vedem (într-o scrisoare deschisă a actorilor Teatrului Municipal Baia Mare).

 

„Dragii noștri spectatori,

 

Sperăm că aceste rânduri vă găsesc sănătoși și încrezători. Gândurile noastre bune merg către dumneavoastră și ne dorim să ne revedem cu bine, cât mai curând posibil. Chiar dacă acum scena este goală, proiectele pe care le-am gândit la începutul anului pentru finalul de stagiune, se pregătesc în continuare.

 

Nu știm când vă vom putea primi la teatru, dar ne pregătim pentru acel moment. Probabil că primele întâlniri cu dumneavoastră vor fi în aer liber în spațiile din curtea teatrului, dar și în împrejurimi, așa cum s-a mai întâmplat și cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru Atelier.

 

De acasă, în premieră pentru ei, actorii Teatrului Municipal Baia Mare au zilnic video repetiții la patru spectacole noi, două la secția Dramă, și câte un spectacol la secția Revistă și secția Păpuși.

 

Pentru copii, pregătim spectacolul „Rățușca cea urâtă” de Hans Christian Andersen, în adaptarea și regia lui Radu Dinulescu, cel care a semnat regia spectacolelor „Degetul poznaș” de Matei Vișniec sau „Submarinul galben în lumea fractalilor”.

 

Secția Revistă lucrează, sub conducerea lui Călin Ionce, la spectacolul „Vocile României de Nord”, un spectacol-concert.

 

Regizorul Daniel Vulcu pregătește spectacolul „Cafeneaua” de Carlo Goldoni, un spectacol ce are în distribuție aproape întreaga echipă artistică a teatrului nostru. Vă reamintim că domnul Daniel Vulcu a regizat comedia de mare succes „Arta adulterului” de Pierre Chesnot, ultima premieră la care v-am trimis invitație.

 

Tânărul Tudor Dreve, student în ultimul an la Facultatea de Teatru și Film / UBB Cluj Napoca, a fost invitat să regizeze spectacolul „Nevrozele sexuale ale părinților noștri” de Lukas Bärfuss. Acesta va fi examenul său de licență.

 

Dacă vi se face dor de noi, vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook, unde vom posta imagini de la repetiții, mesaje din partea actorilor noștri, vă vom spune povești și poezii, în așteptarea momentului când vom putea edita imaginea cu programul lunar. Sănătate multă tuturor!”.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here