ATÂT S-A PUTUT – Minaur Baia Mare, victorie la limită cu ultima clasată, Progresul Șomcuta Mare, egal acasă cu penultima clasată

0
469

CRONICI DE MECI. Liga a III-a a programat cea de-a 13-a etape a ediției 2020-2021, număr care nu a purtat 100% ghinion celor două reprezentante ale județului Maramureș, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, dar nici n-au adus explozii de bucurie suporterilor celor două echipe, în contextul în care au jucat cu ultimele clasate în Seria a 10-a, iar rezultatele au fost o victorie la limită cu lanterna roșie (Minaur, în deplasare) și un egal pe teren propriu cu penultima clasată (Progresul).

 

Minaur, victorie cu forcepsul

 

Minaur Baia Mare a învins sâmbătă, 27 martie, previzibil, la Sânmartin (jud. Bihor), Luceafărul Oradea, ultima clasată în Seria a 10-a. Dacă victoria băimărenilor a venit pe fondul firesc al diferenței de valoare între cele combatante (orice alt rezultat fiind un eșec pentru Minaur), aceasta a fost amplificată de surprinzătoarea înfrângere pe teren propriu a liderului SCM Zalău (0-3 cu CSC Sânmartin, echipă de mijlocul clasamentului, care până atunci avea o medie de 1,5 goluri pe meci).

 

Implicit, băimărenii s-au apropiat de Zalău și în etapa viitoare, când joacă la Baia Mare în meci direct cu aceștia, cu o victorie pot să urce pe locul 1 al Seriei – oricum, primele două locuri merg la primul baraj de promovare, meciurile urmând să se joace cu primele două echipe din Seria a 9-a, respectiv Unirea Dej (care va juca cu locul 2 din Seria 10) și CSO Cugir (care va juca cu locul 1 din Seria 10).

 

Vasile Miriuță a început meciul, condus la centru de arădeanul Dan Gornic, cu: Gudea – Popa, Tînc, Matei, Szekely, Nistor, Minteuan, Melinte, Hațiegan, Donca, Claudiu Vereș. Un meci în care tabela de marcaj s-a schimbat o singură dată (în minutul 28, în urma golului lui Andrei Hațiegan), în care băimărenii n-au convins și nici n-au arătat ca o echipă cu obiectiv promovarea în Liga a II-a, câștigând doar pentru că gazdele au niște limite sportive arătate și de poziția din clasament.

 

Băimărenii s-au impus pe toate planurile, chiar și la cartonașe galbene (4-3) și și-au permis să rateze un penalty (prin Alexandru Pop, introdus de Miriuță în minutul 70). Un meci clasic de Divizia C, acum Liga a III-a (că sună mai bine). Luceafărul Oradea – Minaur Baia Mare 0-1 (0-1), a marcat Andrei Hațiegan (min. 28).

 

Etapa următoare, Minaur joacă în 3 aprilie, pe teren propriu, cu liderul SCM Zalău, un lider care în acest an nu-și regăsește cadența din prima parte a campionatului, reușind în primele 3 partide oficiale din 2021 să piardă două meciuri (au câștigat un singur meci, acasă, cu ultima clasată, dar și acela la limită, 1-0).

 

Progresul, egal acasă

 

Progresul Șomcuta Mare a disputat sâmbătă, 27 martie, derby-ul suferinței, pe teren propriu, cu CSM Satu Mare. Dacă soarta primei retrogradate din serie pare pecetluită (Luceafărul Oradea fiind pe locul 10 cu doar 5 puncte), sătmărenii ocupau locul 9 (cu 11 puncte, al doilea retrogradabil), iar șomcutenii, locul 8 (14 puncte), la doar 3 puncte distanță de vecinii de județ.

 

Meciul, condus la centru de brașoveanul Octavian Ciucanu, a pornit cu nou-promovata Progresul Şomcuta Mare în postură de favorită, deși echipa antrenată de Zoltan Ritli venea după un egal în deplasarea de la Sânmartin (cu CSC-ul local), iar gazdele după un eșec la Șimleu Silvaniei.

 

Pe lângă poziția din clasament și avantajul terenului propriu, Progresul trebuia să își ia revanșa după meciul tur, când sătmărenii i-au întrecut pe Stadionul Olimpia ”Daniel Prodan” cu 4-1. Dar a fost ca la piață, nu s-a nimerit. Intrați la vestiare în avantajul conferit de golul înscris de Petran în ultimul minut al primei reprize, șomcutenii erau în grafic. Un grafic din care au ieșit în repriza a doua, oaspeții egalând în min. 70, prin Raul Ziman. Practic, sătmărenii au repetat isprava din etapa trecută, când în ultimele 4 minute au revenit de la 2-0 la Sânmartin, încheiind meciul cu CSC la egalitate (2-2).

 

Istoria fotbalului mic va reține atât: Progresul Țomcuta Mare – CSM Satu Mare 1-1 (1-0), au marcat Marco Petran (45) / Raul Ziman (70). În urma acestui egal, Progresul rămâne pe locul 8 (ultimul nertrogradabil) și continuă să trăiască periculos finalul de campionat. În etapa următoare, șomcutenii joacă în deplasare, în 3 aprilie, cu CSC Sânmartin, cei care tocmai au învins în această etapă, în 10 oameni în ultimele 40 de minute, liderul seriei, chiar la Zalău, cu 3-0.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here