ASUMARE – Marinel Rob: „Se fac presiuni politice asupra mea şi se vor mai face!”

2
390
Marinel Rob, primarul interimar al Băii Mari

DECLARAŢIE. Marinel Rob, viceprimarul căruia i s-au atribuit atribuţii de primar, cu titlu temporar – aşa numitul primar interimar al municipiului Baia Mare -, este membru al Forumului Democrat al Germanilor (FDG), formaţiune care a acces în Consiliul Local Baia Mare pe listele alianţei electorale create de Cătălin Cherecheş, cel care a fost reales primar al urbei, acum aflat în stare de suspendare în urma trimiterii sale în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

 

Din Coaliţia pentru Baia Mare mai fac parte, în afară de FDG, şi UNPR (partid a cărui situaţie politică este incertă, fiind absorbit de PMP, dar o parte a membrilor au contestat în instanţă această formulă, cazul fiind în judecată), PNŢCD şi  PSRO („partidul lui Geoană”). Practic, Cătălin Cherecheş a făcut o alianţă între partide de buzunar care altfel n-ar fi acces niciodată în forumul administrativ al municipiului reşedinţă de judeţ. Exclusiv în baza popularităţii sale – care nu face subiectul acestei scrieri – a introdus în actuala componenţă a CL Baia Mare 11 din cei 23 de componenţi, asigurându-se de o majoritate confortabilă după semnarea protocolului cu UDMR (care a primit la schimb un post de viceprimar, în contextul în care a dobândit doar două locuri în Consiliu).

 

La momentul creării respectivei alianţe electorale (dintr-un partid desfiinţat prin absorbţie – UNPR -, unul inexistent pe plan judeţean – PSRO -, unul în moarte clinică – PNŢCD – şi unul cu electorat de nişă – FDG), nici măcar Cherecheş nu visa să obţină cu această echipă aproape 50% din sufragiile alegătorilor. Şi-n politică e ca-n viaţă, nu iese mereu cum îţi programezi, iar lui Cherecheş i-a ieşit mai bine decât spera. Însă tot pentru că în politică e ca-n viaţă, Cherecheş a fost arestat. Deşi a câştigat detaşat alegerile în faţa unor contracandidaţi ce au avut discursuri politicianiste care n-au trecut de talpa gâştii, Cherecheş a pierdut, cel puţin temporar posibilitatea de a ocupa postul de viceprimar. Aşa că, deţinând majoritatea confortabilă în CL, a decis – el singur! – să fie înlocuit de Marinel Rob.

 

Marinel Rob a fost ales viceprimar (celălalt post revenind, conform protocolului cu UDMR, lui Noemi Vida) şi apoi, aşa cum a dictat stăpânul absolut al Coaliţiei, i s-au delegat atribuţii de primar. La scurt timp şi deja de atâtea ori încât nimeni nu-l mai ia în serios, Cherecheş a anunţat că-l mazileşte pe Rob. Omul ăsta a fost atât de des supus votului consilierilor municipali încât frecvenţa a depăşit-o pe cea a precipitaţiilor pe timp de toamnă în Baia Mare.

 

A rămas mereu în funcţie, chiar şi ultima oară, în această lună, când Cherecheş i-a pus pe opt dintre cei pe care „i-a făcut consilieri” să convoace o şedinţă extraordinară pentru a-i retrage atribuţiile de primar interimar lui Rob. Rezultatul descrie cu fidelitate situaţia din Coaliţie: fără soluţii. Până şi cei opt care au cerut „revocarea” lui Rob, l-au votat (desigur, cu girul lui Cherecheş) tot pe el. Ca-n filmele cu netoţi. Ţinând seama de acestea, supoziţia mai multor observatori ai scenei politice locale este că tentativele de a-l schimba pe Rob nu sunt decât „mustrări” pentru că Rob nu ascultă întocmai şi la timp directivele alesului suspendat Cherecheş. I se arată băţul, ca unui elev care a greşit, dar nu poate fi pedepsit altfel, pentru că o interzice regulamentul.

 

În acest context, l-am întrebat public pe Marinel Rob: „Se mai fac presiuni politice asupra dumneavoastră?”. Citiţi răspunsul. E edificator, nu lasă loc de interpretări şi transformă supoziţiile în realităţi. Marinel Rob: „Şi se vor mai face”.

 

La final, dilemele: dacă tot l-a pus Cherecheş să fie primar pe singurul din Coaliţie în care avea încredere (Rob este finul de cununie al părinţilor lui Cătălin Cherecheş) şi dacă tot n-are altă soluţie, de ce-şi consumă energiile în aceste jocuri puerile şi lipsite de credibilitate de-a demiterea lui Rob? Şi de ce bulversează o întreagă administraţie publică locală, care nu mai ştie de cine să asculte, pentru că actualul şef e ameninţat săptămânal că va fi schimbat?

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Il tine Chereches sub presiune. Doar n-a zis el ca doar el si maica-sa pot sa conducă orașul? Adică restul sunt niste prosti. Totuși, de ce n-o fi pus-o pe mămica in rol de înlocuitor al sau?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here