ASFALT TANGO – Administrația din Borșa oferă până la 28,3 milioane de lei pentru reparații la străzile din oraș timp de 4 ani

0
884

CONTRACT – INFRASTRUCTURĂ. Administrația din Borșa oferă până la 28,3 milioane de lei (exact: 28.349.391,90 lei – suma cuprinde TVA și este echivalentă cu aproape 5,8 milioane de euro) pentru reparații la străzile din oraș timp de 4 ani.

 

Sigur, suma este estimată la valoarea maximă a viitorului contract-cadru pe 4 ani (contractul fiind în licitație și urmând să fie adjudecat pe criteriul Cel mai mic preț) și se referă la reparații prin turnarea de mixtură asfaltică pe o suprafață de 100.000 mp de străzi. Practic, Primăria Borșa este dispusă să plătească 71,4 lei (sumă care conține TVA) pentru reparația unui metru pătrat de stradă (cu beton asfaltic).

 

Străzile pe care se vor executa lucrările de reparații în viitorii 4 ani sunt încadrate ca drumuri de categoriile III și IV, au structura specifică străzilor pietruite (cu piatră spartă sau balast compactat), cu numeroase degradări, și urmează să fie reparate prin turnare de mixtură asfaltică.

 

Cum se va desfășura contractul? În fiecare din cei 4 ani, Primăria Borșa va face cu câștigătorul lucrării câte un contract subsecvent, în care îi va cere să toarne mixtură asfaltică pe o suprafață cuprinsă între 70.000 mp și 100.000 mp, fapt pentru care-l va plăti cu o sumă cuprinsă între 4,78 milioane de lei și 7 milioane de lei (sume care cuprind TVA), în funcție de suprafața pe care o va comanda pentru a fi reparată.

 

Conform calculului făcut de 2mnews, scăzând prețul total al cantităților de materiale necesare lucrării (cele anunțate de Primărie) și cel cu mâna de lucru, profitul rezultat este unul… bun :). Spuneam, contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai mic preț, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 aprilie 2021. Urmărim “desfășurarea ostilităților” (speța), pentru informarea publicului interesat.

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here