ASFALT SUGATIVĂ – Se cumpără 28 de tone de vopsea, pentru că cele 16,5 tone cu care s-au făcut marcajele stradale anul trecut au… dispărut

0
2549

MARCAJE STRADALE. A-nceput (iar) primăvara, în consecință s-a reactivat spiritul gospodăreasc al curățenie, toaletăm verzituri, măturăm, plombăm, asfaltăm… Gospodari. Frumos! Despre asfaltări, v-am zis deja (în precedenta scriere, care dezvăluie și cât se scoate din pușculiță municipiului Baia Mare pentru această faptă vitejească și în buzunarele cui intră banii).

 

Păi, dac-am zis de asfaltări, trebuie refăcute și marcajele stradale, logic. Bine, nu-i prea logic, că doar anul trecut Întâiul edil Cătălin Cherecheș a dispus vopsirea “într-un nou concept pe care, după ani de zile de luptă de convingere, am reușit să îl impun”.

 

Respectivul „nou concept” a prevăzut în 2018 cumpărarea a… 16,5 tone de vopsea și diluantul aferent, doar pentru asta scoțându-se din pușculița orașului peste 27.000 de euro (aproape 127.000 de lei), banii fiind livrați în Târgoviște (jud. Dâmbovița), la Swarco Vicas (firmă condusă de Corina Berekmeri).

 

Ni s-a spus că vopseaua e una specială (Cherecheș: “se va utiliza o altă vopsea, sau concentrație, respectiv tehnologie de aplicare astfel încât să nu mai existe problema derapajelor și a alunecării”) și că noul concept prevedea galben pentru marcarea stațiilor de autobuz, albastru pentru locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități, alb și roșu pentru trecerile de pietoni.

 

După ce a trecut iarna, am observat cu toții că noul concept și noua vopsea specială pentru care s-au plătit 27.000 de euro par desprinse din povestea “Hainele cele noi ale împăratului”. Scumpe, de calitate – ni s-a spus -, dar… nu se mai vede nimic! Și dacă nu se mai vede, ce să facă și-mpăratul urbei? Să cumpere altă vopsea. Tot specială, evident, doar administrează un Oraș al Învingătorilor (care n-au câștigat nimic).

 

Dacă anul trecut, în primăvară, s-au cumpărat 16,5 tone de vopsea și nu se mai vede nimic pe asfalt, anul ăsta se cumpără 24,03 tone de vopsea albă și 4,6 tone de diluant. Poate-poate. Noua vopsea (și diluantul aferent) va costa 172.890,22 lei (echivalentul a peste 36.000 de euro). De unde se cumpără? Tot de la Târgoviște, nu acolo și-a făcut reședința domnească Mircea cel Bătrân? Contractul și prevederile financiare s-au semnat în 25 martie 2019. Să-nceapă vopsitul!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ