AȘEZAȚI-VĂ LINIȘTIȚI! – Ați auzit de Hoșteze? Perfect, pentru că primarul Toni Ardelean vrea să facă acolo un parc de agrement de peste 1,2 milioane de euro

0
1751
Anton Ardelean vrea să „hoșteze” și el un parc de agrement în urbea pe care o administrează

PARC. Ați auzit de Hoșteze? Bine, pentru că primarul din Tăuții Măgherăuș, Anton “Toni” Ardelean, vrea să facă acolo un parc de agrement de peste 1,2 milion de euro. Dacă ești un om normal și pur și simplu n-ai auzit de locul ăsta “miraculos” din arealul turistic al metropolei Tăuții Măgherăuș, unde se dorește investirea unei sume impresionante pentru crearea unui „Parc de relaxare şi agrement”, te lămuresc.

 

Hoșteze e un regionalism (cu variațiile hoștează, huștează, oștează) și denumește periferia unei localități (așa-numita mahala). În accepțiunea tăuțenilor, Hoșteze este o parte a localității Tăuții Măgherăuș (astăzi un soi de cartier al orășelului), pe Valea Nistrului, mai exact pe coasta Bușagului. Acolo, odinioară era fosta pășune comunală, transformată de comuniști în livadă de pruni și meri.

 

Deci, un loc mărginaș de pe coasta Bușagului urmează, conform viselor primarului Toni Ardelean, să devină „parc de relaxare și agrement” în urma unei investiții de 1,2 milioane de euro. Dacă mă-ntrebați pe mine, n-o să fie nimic, cum n-a fost nimic nici cu grădina zoologică anunțată cu mare tam-tam că o va edifica în pădurea de la Nistru. Practic, anunțurile astea fac parte din registrul post revoluționar de tip “Mircea, Mircea, fă-te că lucrezi!”.

 

Totuși, de ce consemnăm himere? Pentru că proiectul a devenit hotărâre a Consiliului Local Tăuții Măgherăuș, aleșii locali aprobând iluzoria investiție “în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”. Cât ar trebui să se vireze de la stat pentru parcul lui Toni de Tăuții Măgherăuș? O nimica toată, ziceam: 5.692.325,80 lei (cu TVA inclus). Până când Tăuții Măgherăuș va primi acești bani, din bugetul local s-a aprobat contribuția proprie în proiect și partea de cofinanțare (2%), adică aproape 143.000 de lei. Bașca, dacă vor apărea cheltuieli neprevăzute, acestea vor fi plătite tot din bugetul local, au decis consilierii la propunerea primarului Toni. Păi, e bine, nu? Să-nceapă Operațiunea “Parcul de la Hoșteze”!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here