AȘA SE FACE – După ce a condus băut și a lovit mașina de serviciu a firmei Primăriei Baia Mare, directorul de la Urbis a reparat-o pe banii orașului

2
2843
Tudor Rusu

PROTEJAȚII DIN ORAȘUL PREDAT”. Fapt: în 3 iulie 2022, în jurul orei 00.20 (era o noapte de sâmbătă spre duminică), director general al firmei de transport public în comun Urbis SA Baia Mare, inginerul Tudor Rusu (52 de ani), care se întorcea de la petrecerea ocazionată de Ziua Transportatorului, organizată la un restaurant de la ieșirea din Baia Sprie spre Mogoșa, băut fiind (rezultat etilotest: 0,58 g/l alcool pur în aerul expirat – 2mnews poate proba rezultatul alcoolemiei), a cauzat un accident rutier în care a tamponat autoturismul care circula în fața sa.

 

Accidentul a avut loc în Baia Mare, pe strada Progresului (în apropierea intersecției cu strada Rozelor), iar Rusu conducea mașina de serviciu, un Ford Mondeo (despre faptă, 2mnews a scris la momentul respectiv, aveți detalii AICI).

 

Tudor Rusu este prieten de familie cu primarul Cătălin Cherecheș (soția sa, Ludovica Rusu, este fosta director economic al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare din perioada în care unitatea spitalicească era manageriată de mama primarului, Viorica Cherecheș – acum acesta a fost propulsată în funcția de manager) și a fost adus în conducerea Urbis în 2014, de edilul Cherecheș, fiind numit director tehnic, iar din iunie 2020, director general al operatorului de transport public în comun (l-a înlocuit pe generalul de brigadă (r) Gheorghe Ion Pop, zis „Rapidu’”, devenit indezirabil pentru primarul Cherecheș).

 

În urma accidentului, mașinile au fost avariate. Mașina de serviciu a directorului Urbis, marca Ford Mondeo, înregistrată pe firma de transport a Primăriei, a fost reparată tot pe banii orașului, respectiv piesele au fost achiziționate din bugetul Urbis.

 

Contactat de 2mnews, la întrebarea “Ați reparat mașina dvs. de serviciu, avariată în urma accidentului din 3 iulie, pe banii firmei Urbis?”, directorul Rusu a răspuns sec: „Nu”. Pentru a avea certitudinea că directorul Rusu a înțeles exact întrebarea, am repetat-o. “Pentru ce aveți nevoie de informație?”. “Pentru un articol. Ați reparat-o pe banii firmei?”. „V-am spus, nu”. End of story.

 

În galeria foto, aveți un singur exemplu: achiziția de către Urbis a radiatorului răcire pentru Ford Mondeo, mașina avariată de director, cumpărat în 15 iulie 2022, la ora 12.31, prin achiziție directă de la una dintre firmele de casă ale transportatorului public, Erido Trading SRL din Baia Mare – la Urbis există un singur Ford Mondeo: mașina de serviciu a directorului general, avariată de acesta în noaptea de 3 iulie 2022, pe când o conducea băut fiind.

 

 

Trecând peste aspectul că directorul firmei locale de transport public a mers la chef cu mașina instituției (deși deține două autoturisme, mărcile Skoda și BMW) și că a condus-o băut, scrierea a fost publicată nu doar pentru că acest fapt vi s-a ascuns, ci pentru că legal, dar mai ales moral, era ca directorul Rusu să o repare pe banii săi în condițiile în care a stricat exclusiv din vina sa (și pentru că a încălcat legea) un bun al firmei publice – mai ales că Rusu nu este tocmai sărac, anul trecut înregistrând venituri de peste 137.500 de lei, adică o medie de circa 11.500 lei net/lună (sumă compusă din circa 9.500 lei net/lună salariul de director la Urbis și 1.950 lei net/lună retribuția de membru în Consiliul de Administrație la Vital, operatorul de apă-canal controlat tot de Primăria Baia Mare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Orasul acesta trebuie sa se trezeasca din starea de coma indusa de Chereches si acolitii lui. Pe o lista scurta de persoane obligate fata de familia Chereches, surse din anturajul individului, se afla peste 1200 de oameni, peste 80% fiind datori pentru numiri, favoruri si alte expediente cherechesiene.Politicieni, oameni din administratie, oameni de afaceri, bugetari din sanatate, justitie, administratie, oameni de cultura, jurnalisti, sportivi, pensionari, valutisti, prostituate, dealeri de substanmte interzise, Sper sa se faca dreptate in septembrie iar acest personaj malefic sa dispara din viata reala si constiinta orasului abuzat

  2. acuma serios, daca e prieten cu Chereches, la ce v-ati asteptat 🙂 a folosit Chereches primaria la altceva decat la scopuri personale ??? NU …poi asa si prietenii lui …ca doar de aia au fost pusi acolo sa suga tot de la fraierii votanti 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here