ARTIFICIU – Cum plătește Primăria Baia Mare chirie către… Primăria Baia Mare: despre o subvenționare mascată

0
752

ADMINISTRAȚIE. Am consemnat despre decizia primarului Cătălin Cherecheș de a muta sediul Direcției Poliției Locale Baia Mare de pe strada Victoriei, acolo unde municipalitatea plătea chirie, într-un spațiu mai generos, însă situat în fosta zonă industrială a orașului, pe strada 8 martie. Clădirea aparține societății locale de transport în comun, imobilul având două etaje  și o suprafață utilă de 638 de metri pătrați și fiind fostul Grup de exploatare al URBIS.

 

Inițial, o decizie care părea că va aduce o economie la bugetul local, pentru că, mutând un serviciu propriu în spațiul pe care-l deține o societate controlată de Primăria Baia Mare, s-ar fi economisit banii pe care Poliția Locală îi plătea sub formă de chirie unei entități private. Numai că realitatea e diferită. Nu se face nicio economie, pentru că municipalitatea nu deține în totalitate societatea de transport în comun (a cedat părți sociale altor UAT-uri), așa că continua să plătească chirie și pentru noul spațiu aflat în proprietatea URBIS.

 

Luni se va aproba cuantumul lunar al acestei chirii: 4.000 lei. Celor care se întreabă dacă nu cumva, URBIS fiind o societate subvenționată 90% din bugetul municipiului, putea să închirieze spațiul către serviciul Primăriei cu titlu gratuit. Sigur că putea. Cu amendamentul că astfel nu ar mai fi fost o suplimentare mascată a subvențiilor uriașe plătite de Primăria Baia Mare pentru funcționarea societății de transport în comun, pe care managerul Ion Pop se laudă în fiecare an că o scoate pe profit, dar nu reușește niciodată.

 

By the way… în fiecare minut al existenței voastre (mă refer la băimăreni), din bugetul municipiului se plătesc 6 euro pentru funcţionarea firmei de transport în comun. Așadar, până ați terminat de lecturat această anostă scriere, bucurați-vă: s-au mai dus vreo 20 de euro… Nu faceți calculul pe zile, săptămâni, luni, ani… Vă rog, nu-l faceți. Să fim zen! Dar rețineți, pe lângă ăia, se aprobă să se mai subvenționeze firma cu încă 900 de euro pe lună. Pentru un spațiu nefolosit. Ori suntem manageri de succes ori nu mai suntem!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here