ARTĂ – Băimăreanul Sebastian Moldovan, „inventatorul” mașinii de curcubeie, își prezintă cea mai vastă expoziție personală, la galeria Eastwards Prospectus

0
707
Băimăreanul Sebastian Moldovan (medalion) expune la Eastwards Prospectus

VERNISAJ. Artistul băimărean Sebastian Moldovan își vernisează expoziția personală „The uncanny within” la galeria de artă contemporană Eastwards Prospectus, specializată pe expoziții dedicate unor valori confirmate din arta internațională, dar și a unor artiști în afirmare, în special din Europa de Est. Expoziția este susținută de Philips și de Institutul Cultural Român.

 

Moldovan (35 de ani), s-a născut în Baia Mare și este absolvent al Facultății de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Pictură. Expune, începând din 2004, atât în expoziții personale, cât și de grup în galerii și muzee diverse din țară și străinătate (Belgia, Italia, China, Hong-Kong, Israel etc.).

 

În perioada expoziției „The uncanny within” (12-16 decembrie 2017), Moldovan va prezenta cea mai vastă expoziție personală, dezvăluind în premieră o „mașină de curcubeie” (creată din diverse obiecte și mecanisme, ventilatoare și mii de pungi de plastic), detalii și instalații postmoderniste spectaculoase, precum și lucrări și tehnici relevante pentru practica sa: desene, video, fotografie, toate converg către o expunere cu un puternic impact vizual. Pentru acest proiect, Sebastian Moldovan a pornit de la o serie de desene care transmit o stare de neliniște, de frământări și tensiuni ce depășesc firescul (uncanny).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here