ARHITECTURĂ – Proiectul de restaurare a Coloniei Pictorilor, premiat la Anuala de Arhitectură

0
305

EVENIMENT. Închiderea Anualei de Arhitectură Nord-Vest, eveniment se adresează în egală măsură locuitorilor şi instituţiilor municipiului Baia Mare, fiind o şansă inedită de implicare în formarea unei noi viziuni privind valorile arhitecturale şi urbanistice propuse de specialiştii în domeniu , a avut loc în acest an la Galeria de Artă din Baia Mare.

 

Expoziţia ”Anuala de Arhitectură Nord-Vest 2017”, a cuprins secţiunile Proiecte și Lucrări realizate, membrii filialei abordând o varietate de teme funcţionale: rezidenţial, educaţional, birouri, turism, de cult, de agrement, amenajări interioare, design de obiect. Ca și în edițiile precedente, pe lângă voturile acordate de arhitecți, publicul a avut posibilitatea să-şi exprime părerea faţă de proiectele expuse, votând lucrările preferate.

 

Din cele 41 de panouri expuse, primele trei lucrări votate de arhitecți au fost:

 

Secțiunea PROIECTE:

 

Locul I: 9 Opțiune – “Amenajare Restaurant și Braserie Bizo”

Locul II: 9 Opțiune – “Micro Berărie artizanală cu specific local; ApartHotel cu terasa aferentă și pavilion”

Locul III: Kubo Investment – “Unitate Turistică și Restaurant”

 

Secțiunea LUCRĂRI REALIZATE:

 

Locul I: 9 Opțiune – “Restaurare și Reabilitare Colonia Pictorilor”

Locul II: BIA Dan Cristian – “Casa Verdeș”

Locul III: BIA Dan Cristian – “Casa Cadar”

 

Opțiunea publicului a fost:

 

Secțiunea PROIECTE:

 

Locul I: StudioZ-2005 – “Casa D”

Locul II: 9 Optiune – “Amenajare Restaurant și Braserie Bizo” și 9 Opțiune – “Construire și Amenajare Zonă de Agrement Peninsulă Resort&Events”

Locul III: Kubo Investment – “Unitate Turistică și Restaurant”

 

Secțiunea LUCRĂRI REALIZATE:

 

Locul I: 9 Opțiune – “Restaurare și Reabilitare Colonia Pictorilor”

Locul II: Kubo Investment – “Compartimentare și amenajare birouri”

Locul III: Architel – “Reabilitare clădire veche la Liceul de Arte Baia Mare”

 

Evenimentul a fost organizat de Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Nord-Vest, în colaborare cu Filiala Uniunii Artiştilor Plastici Baia Mare, asociaţii care şi-au propus să răsplătească performanţa în arhitectură şi să aducă în faţa opiniei publice proiecte reprezentative pentru comunitatea locală.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ