ARESTARE – Cât se mai dă mită pentru traficul cu țigări la frontiera din Sighetu Marmației

0
1003

CONTRABANDĂ. 2.500 de euro n-ajunge!, ca să glumim ori ca să ne dăm seama de integritatea polițiștilor români de la frontiera Sighetu Marmației – Solotvino (Ucraina). Un ucainean a fost arestat astăzi, pentru 30 de zile, pentru că a negociat cu un polițist de frontieră de la ITPF Sighetu Marmației prețul pentru ca acesta să închidă ochii la contrabanda cu țigări. Ieri, ucraineanul a fost reținut pentru 24 de ore, astăzi, la  propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, judecătorii au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a traficantului.

 

Ucraineanul (în vârstă de 35 de ani) este cercetat pentru dare de mită, procurorii maramureșeni reținând că în 5 septembrie acesta i-a solicitat polițistului (care a raportat acest fapt) să-i dea informații privind dispozitivele de supraveghere a frontierei de stat cu Ucraina, pentru a putea desfăşura activităţi de contrabandă cu ţigări. Pentru început, frontieristului român i s-a propus 2.000 de euro pentru fiecare transport ilicit, iar pentru cele ulterioare, 2.500 de euro. Negocierile s-au purtat și în 13 și 17 septembrie, iar în 19 septembrie, ucraineanul i-a remis polițistului 1.500 de euro și 600 de dolari.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here