ARESTARE – Cât se mai dă mită pentru traficul cu țigări la frontiera din Sighetu Marmației

0
729

CONTRABANDĂ. 2.500 de euro n-ajunge!, ca să glumim ori ca să ne dăm seama de integritatea polițiștilor români de la frontiera Sighetu Marmației – Solotvino (Ucraina). Un ucainean a fost arestat astăzi, pentru 30 de zile, pentru că a negociat cu un polițist de frontieră de la ITPF Sighetu Marmației prețul pentru ca acesta să închidă ochii la contrabanda cu țigări. Ieri, ucraineanul a fost reținut pentru 24 de ore, astăzi, la  propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, judecătorii au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a traficantului.

 

Ucraineanul (în vârstă de 35 de ani) este cercetat pentru dare de mită, procurorii maramureșeni reținând că în 5 septembrie acesta i-a solicitat polițistului (care a raportat acest fapt) să-i dea informații privind dispozitivele de supraveghere a frontierei de stat cu Ucraina, pentru a putea desfăşura activităţi de contrabandă cu ţigări. Pentru început, frontieristului român i s-a propus 2.000 de euro pentru fiecare transport ilicit, iar pentru cele ulterioare, 2.500 de euro. Negocierile s-au purtat și în 13 și 17 septembrie, iar în 19 septembrie, ucraineanul i-a remis polițistului 1.500 de euro și 600 de dolari.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ