APROBAREA ACORDULUI – Călin Bota: 45 miliarde de euro pentru dezvoltarea și modernizarea României

0
478
Călin Bota

ALOCARE FINANCIARĂ SEMNIFICATIVĂ. Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat cu România, document strategic național prin care sunt stabilite obiectivele de dezvoltare şi alocare a fondurilor europene pentru perioada 2021-2027.

 

Documentul prevede o alocare totală de 45,1 miliarde euro, din care 31,5 miliarde euro alocare europeană și 13,6 miliarde euro contribuție națională. Banii vor fi alocați prin Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune, Fondul pentru o tranziție justă și Fondul european pentru afaceri maritime.

 

Toate investițiile cuprinse în Politica de Coeziune sunt stabilite pe baza analizei decalajelor și a rezultatului procesului de cartografiere a infrastructurii, serviciilor și nevoilor, inclusiv la nivel microregional, și cuprind domenii precum ocuparea forței de muncă, infrastructură, educație, locuințe, sănătate, servicii sociale și pentru îngrijire de lungă durată.

 

Decizia Comisiei Europene reprezintă o veste foarte bună pentru România, un semnal de încredere și de susținere a priorităților pe care le are țara noastră. Suntem pregătiți să gestionăm cât mai eficient sumele alocate, deoarece cele 45 miliarde de euro reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea și modernizarea României. Spre deosebire de precedentul exercițiu bugetar, autoritățile locale vor avea un cuvânt important de spus în ceea ce privește prioritizarea proiectelor, astfel încât zonele defavorizate să fie mai puternic susținute pentru a recupera decalajele de dezvoltare, a declarat deputatul PNL Călin Bota.

Separat de Acordul de Parteneriat, România a finalizat și trimis către Comisia Europeană toate cele 16 Programe Operaționale cuprinse în Politica de Coeziune 2021-2027.

 

România trebuie să valorifice la maxim oportunitățile oferite de banii europeni. Fondurile europene înseamnă investiții, modernizare și bunăstare pentru români, înseamnă șansa de a recupera decalajele dintre România și țările europene dezvoltate. Prin profesionalism și prin implicarea tuturor autorităților centrale și locale, putem folosi banii europeni pe care îi avem la dispoziție în beneficiul tuturor cetățenilor, a mai precizat deputatul liberal Călin Bota.

Biroul de presă al deputatului PNL Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here