APROBARE – Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Lista candidaților României pentru un nou mandat de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

0
302

PARLAMENT. La data de 17 decembrie 2022, în temeiul art. 23 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, aprobată la 4 noiembrie 1950 și intrată în vigoare la 3 septembrie 1953, după ratificarea ei de România prin Legea nr.30/1994, va înceta mandatul de 9 ani la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a judecătorului ales în numele României.

 

Am aprobat în ședința comisiilor juridice reunite ale Parlamentului, lista candidaților României pentru un nou mandat de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după parcurgerea fazelor de interviu în cadrul Comisiei de selecție a Ministerului Justiției  și aprobarea lor în Guvern. Sunt convins că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va avea cea mai bună opțiune în desemnarea înlocuitorului doamnei judecător Iulia Antoanella Motoc. Cristian Niculescu-Țâgârlaș

În acest context, România a fost invitată să transmită Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, până la data de 5 mai 2022, o listă cu trei propuneri vizând  postul vacant de judecător. Până să intre la votul comisiilor juridice reunite, dosarele candidaților au fost analizate de Comisia de selecție, constituită în temeiul art. 5 din O.G. nr. 94/1999, prezidate de ministrul Justiției.

 

În ședința din 16 februarie, a Comisiilor juridice reunite ale Parlamentului României, senatorul liberal de Maramureș a votat favorabil pentru toți candidații aprobați în prealabil de Guvernu României, pe lista principală fiind Sebastian Răduleț, Bogdan Ian-cu și Răzvan Horațiu Radu, iar pe lista de rezervă pentru funcția de reprezentant al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) numele nominalizate fiind  Claudia Jderu și Mihaela Tofan.

 

Apreciez că toți cei nominalizați, pentru care am dat astăzi un vot favorabil, pot ocupa cu cinste funcția de judecător și reprezentant al României la CEDO, fiind oameni competenți, profesioniști respectați și apreciați în lumea justiției, a precizat senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here