APRECIERE – Actriţa băimăreancă Laura Gabriela Oana a câștigat Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP

0
714
Laura Gabriela Oana

DISTINCȚIE. Tânăra actriţă băimăreancă Laura Gabriela Oana (23 de ani) a câștigat Marele Premiu al celei de-a XXV-a ediţii a Galei Tânărului Actor – HOP, distincție care poartă numele marelui actor Ștefan Iordache. Ediţia aniversară a Galei Tânărului Actor HOP a avut ca temă „Musical = Actor Total + Show Total”, iar decernarea premiilor a avut loc în seara de sâmbătă, 27 august 2022.

 

Laura Gabriela Oana, absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (promoţia 2020), a fost prezentă în secţiunea Individual cu spectacolul „Doamnelor de la Brunch” din musicalul „Company” și în secţiunea Grup cu show-ul „(Încă un) Musical!” din musicalul „Something Rotten!”.

 

Atunci când i-a înmânat Marele Premiu lui Laura Oana, criticul de teatru Marina Constantinescu i-a transmis: „Eşti o revelaţie, eşti actorul total. Un grup minunat cu voci, cu talent, cu ambiţie, cu foarte mult echilibru, respect şi disciplină. Te felicităm şi să nu uiţi că ai luat premiul Ştefan Iordache”.

 

Marele Premiu al Galei se acordă în memoria lui Ştefan Iordache, poate cel mai mare actor român din toate timpurile, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un veritabil susţinător al tinerilor aflați la început de carieră. Începând cu ediţia 2009, Premiul „Ștefan Iordache” a fost acordat pentru cel mai bun actor la secţiunea Individual, iar din anul 2013 organizatorii au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei, eveniment desfășurat sub egida UNITER (preşedinte: scenograful Dragoş Buhagiar) și al cărui director artistic este coregraful, dansatorul şi regizorul Răzvan Mazilu.

 

Actrița băimăreancă Laura Gabriela Oana a mai câștigat (împreună cu Andrei Duţu și Dragoş Ioniţă) și Premiul „Cornel Todea” – pentru cea mai bună trupă de actori, pentru spectacolul „(încă un) Musical!” – premiul a fost decernat chiar de preşedintele UNITER, Dragoş Buhagiar.

 

Juriul Galei a fost compus din Marina Constantinescu – critic de teatru, Lucian Ionescu – actor, Elena Purea – actriţă, Carmen Stanciu – teatrolog şi Lucian Vărsăndan – manager cultural. Gala HOP este un program-concurs al UNITER și vizează promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here