APE CURATE – Peste 14 tone de deșeuri, colectate de pe râurile și barajele din regiune în primele zile ale campaniei Curățăm România

0
327

ACȚIUNE DE IGIENIZARE. 14,36 tone de PET-uri, material lemnos, deșeuri provenite din construcții, vegetale, menajere și textile au angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj într-o acțiune de igienizare a 24 de tronsoane ale râurilor Someșul Mic, Valea Salca, Tisa, Vișeu, Lăpuș, Iza, Cisla, Săsar, Săpânța, Someș, Tur, Crasna, Someșul Mare, Bistrița, Lechința, Meleș, Valea Sărată, Valea Caselor, Valea Podului, Valea Borcutului, Cormaia și Zalău. De asemenea, aceștia au colectat deșeurile la acumulările Gilău (jud. Cluj), Colibița (jud. Bistrița-Năsăud) și Strâmtori-Firiza (jud. Maramureș).

 

În paralel cu acțiunile de igienizare, până în 4 mai 2022, se desfășoară acțiuni de verificare a stării de salubrizare a cursurilor de apă de pe raza localităților din arealul Someș-Tisa, a informat Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here