APĂRAȚI-VĂ DE PROSTIE – Ce-a ajuns și politicianul de carton de azi… să îndeplinească norma de mitingiști

0
404

EDITORIAL. PSD face miting (sâmbătă, 9 iunie). Zic că vor să apere democrația și statul de drept. Să protesteze, e dreptul lor – democrația e un regim politic departe de perfecțiune, însă deocamdată nu se dorește promovarea unui substituent mai bun, așa că lumea pretins civilizată o duce mai departe cu „chimicala” asta. Atunci care e problema? Practic, aproape niciuna. Totuși…

 

Adunați în acel simulacru de agora din Kiseleff 10, “băeții” ăia-n costume scumpe, care stau pe ei ca porcu’ pe cuier, au zis s-o pună de-un miting, să-i arate ei lui Santa Klaus și renului de la DNA că ei o au mai mare (legitimitatea). Au făcut ș-un desfășurător de miting, frumos, pe un A4 scris cu Montblancu’ (cu Montblancu’, băi, săracilor!, Nobless), caligrafic – sigur, cu greșeli, inept, dar caligrafic, să fie clar! -, în care au arătat că-s organizați. Orice cloacă reușește să se transforme în clică „decât” prin organizare!

 

Problema e una singură: pe teleormăneanul Daddy l-a luat gura înaintea gândirii (nu-i nici prima, nici ultima oară) ș-a promis, ca un comunist adevărat și frustrat, că aduce în Piața Victoriei „câteva sute de mii de oameni”. E din registrul miturilor false cu raportările măsluite ale producției la hectar, „Grânarul Ieuropei”, „era mai bine pe vremea lui Ceașcă”, „toți românii aveau o locuință” etc. Pentru asta ar trebui să existe sute de mii de oameni care să vrea (voluntar, adică să simtă-n fibra lor) să se trambaleze la București în uniformă albă, cum i-a zis Pesedeu’, cu lozinca-ntr-o mână și stegulețu-n roșu-trandafiriu în cealaltă, și să apere el, așa, democrația și statul de drept.

 

Cum nu există atâția mitingiști voluntari, pesediștilor din fruntea clicii li s-a trasat ordin de partid, ca pe vremea lui Ceau’, să facă pe dracu-n patru să aducă naibii „voluntarii” la acțiunea de forță și imagine. Împărțeala s-a făcut pe județe, pe organizații, mă rog, pe strategie militarizată, c-a coborât milităria din pod, „e groasă, bă, nu vedeți?”. Așa că unii dau bonuri de benzină (ca pe vremea lui Ceau’), bonuri valorice („de-un mic-doi ș-o bere, să fie!”), bani, promisiuni, amenințări, acadele, orice numai să convingă „voluntarii”. Chiar aliatul cu economia duduind de bunăstare, Călin (File din poveste) Tăriceanu oferindu-se să aducă, ca un bun partener, „aproximativ 20.000 de persoane”.

 

Și Tăriceanu e un tip fără simțul umorului. Îmi amintesc că la întregistrarea unei emisiuni de televiziune, ghinionul dracului :), a trebuit să reluăm de trei ori (!) începutul, pentru că o dată s-a luat curentul, apoi a sesizat regizorul de emisie că bateriile din lavalieră erau prea slabe și se auzea ca din canal și apoi a explodat o sursă din iluminatul de ambianță ș-am rămas pe-ntuneric. N-a avut nicio reacție. Nu s-a enervat. Nu s-a isterizat. N-a zâmbit. N-a întrebat dacă nu cumva e la „Candid Camera” (explicație pentru extratereștri: un show tv cu camera ascunsă). Nici măcar n-a clipit. Relua, robotic, recitându-și liniar doctrina.

 

Deci, deși pesediștii se străduie să mintă public (pavlovian reflex pentru ei) că participanții o să fie exclusiv voluntari reali, Tăriceanu, neavând simțul umorului, a glăsuit așa: „Am programat să aducem din toate judeţele din ţară, în funcţie de distanţa la care se situează judeţele de Bucureşti. Cele până în 250 de kilometri vor avea o normă mai mare, cele între 250-500 de kilometri o normă ceva mai mică şi cele peste 500 de kilometri vor aduce, probabil, un număr redus, la nivel de 100 de persoane. Bucureştiul şi Ilfovul au obligaţii mult mai mari, care se cifrează în jurul cifrei de 4.000”.

 

Aici am vrut s-ajung. Epuizant. Ce-au ajuns și politrucii ăștia de se cred politicieni… să fie obligați să-ndeplinească norma de mitingiști. Ceașcă măcar le cerea comuniștilor cu bască norma de boabe la hectar. Și era din același aluat…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here