ANTICORUPȚIE – Începând de astăzi, biroul DNA din Maramureș are șef numit/titular până în octombrie 2024

2
2450

NUMIRE – DNA MARAMUREȘ. Procurorul Ioan Tomoiagă, desemnat în 21 iunie 2021 pe o perioadă de cel mult 6 luni în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost acum numit în funcție de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru o perioadă de 3 ani, după câștigarea concursului pentru postul de conducere.

 

Explicație simplificată: până acum, șeful DNA era într-un fel de interimat (numit prin desemnare, pe perioadă determinată redusă), iar acum este procuror șef titular (numit prin concurs, pe perioadă determinată extinsă). Numirea intră în vigoare de astăzi, miercuri, 13 octombrie 2021 până în 13 octombrie 2024.

 

Postul de procuror șef al DNA Maramureș a devenit vacant după renunțarea (prin cerere de mutare pe o funcție de execuție la  Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș) procurorului Ioan Pop (acesta, deși titular pe post/numit, și-a dat demisia cu 4 luni înainte de finalizarea mandatului).

 

Tomoiagă, procuror din 15 noiembrie 2009, a venit la DNA în mai 2020, detașat din postura șef al Secției Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. În noiembrie 2020 a fost numit procuror DNA, prin concurs (a luat al doilea cel mai mare punctaj din țară, 93,74 puncte). El a devenit “al treilea Ioan” numit la șefia structurii anticorupție din Maramureș, în cei 10 ani de existență a Biroului de la Baia Mare (înființat în 7 noiembrie 2011, în cadrul Serviciului Teritorial Cluj), după Ioan Ulici (7 noiembrie 2011 – 1 septembrie 2018) și Ioan Pop (17 octombrie 2018 – 8 iunie 2021).

 

Primii doi șefi ai DNA Maramureș au plecat din funcție prin demisie (cerere de mutare), Ulici fiind “reîncadrat” la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, apoi delegat la DNA Pitești, iar din 1 februarie 2021 la structura centrală a DNA, în București, iar Pop, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

După 13 octombrie 2024, conform legii, mandatul Tomoiagă mai poate fi prelungit cel mult pe o perioadă de încă 3 ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Baia Mare, str. 1 Mai nr. 8A (lângă Muzeul de Artă) – sediu parchetele de pe lângă Judecătoria Baia Mare și Tribunalul Maramureș și Biroul DNA Baia Mare.

  2. Bună ziua doresc o informație unde pot reclama o persoană care a facut pensie de invaliditate falsă nefiind bolnav am făcut o reclamație la bucurești la comisie și a fost chemat unde ii sa anulat pensia aceasta persoană a înșelat statul român 10 ani a luat niste bani care nu avea dreptul vreau sa depun reclamație pentru a inapoia suma de bani care nu ii sa cuvenit va rog sa imi spuneti unde pot depune reclamație mulțumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here