ANTICORUPȚIE – A fost scos la concurs postul de șef al biroului DNA din Baia Mare, devenit vacant după „transferul” lui Ioan Ulici

0
624
DNA Baia Mare scoate la concurs postul eliberat după plecarea lui Ioan Ulici (medalion)

FUNCȚIE. Potrivit structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), postul de procuror-şef birou al DNA Baia Mare a fost vacantat, înscrierea potențialilor candidați având loc până astăzi, 5 septembrie 2018, ora 16. Dosarele (care trebuie să conțină cererea însoțită de curriculum vitae, declaraţiile prevăzute de art. 49 alin. (11) rap. la art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004, un proiect de management, 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea şi orice alte înscrisuri considerate relevante) se depun la cabinetul procurorului-şef al DNA.

 

Conform strategiei, după consultarea colectivului de procurori, cu respectarea confidenţialităţii opţiunilor şi a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul-şef al DNA va înainta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de numire în funcţiile de conducere vacante, după care candidaţii vor susţine un interviu în faţa Secţiei pentru procurori a CSM.

 

Procurorul șef al DNA – Biroul Teritorial Baia Mare, Ioan Ulici, care a condus instituția din 12 aprilie 2011, și-a încetat activitatea, la cerere, în iunie 2018, și din 1 septembrie s-a întors la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Decizia lui Ulici a venit după ce Curtea Constituțională a decis că eliminarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA de către ministrul Justiției este constituțională și trebuie pusă în practică de președintele României. De asemenea, Ulici a fost reclamat că a acceptat primirea unui premiu (diploma “Cinstea Maramureșului”) din partea unor politicieni PSD (prefectul Vasile Moldovan și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care este și președinte PSD la nivel județean și vicepreședinte la nivel național).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here