ANTICIPARE – Joi, 18 noiembrie 2021, se semnează contractul pentru studiul de fezabilitate al centurii rutiere a municipiului Baia Mare

0
1786

PROIECTARE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Așa cum 2mnews a făcut public încă din urmă cu o lună (detalii AICI), contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent centurii rutiere (Varianta de Ocolire) a municipiului Baia Mare va fi câștigat de Drum Pod Invest SRL Iași, firmă controlată de Radu Judele (90% – asociatul minoritar fiind soția sa, Loredana Emanuela Judele, care deține 10% din părțile sociale ale firmei).

 

Contractul va fi semnat joi, 18 noiembrie 2021, de reprezentantul administrației județene (Consiliul Județean Maramureș) și cel al firmei Drum Pod Invest. Lucrarea trebuie finalizată în 6 luni de la semnarea contractului (proiectantul trebuie să asigure și asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare a execuției efective a proiectului).

 

Administrația județeană vizează ca sursă de finanțare a centurii rutiere a municipiului Baia Mare fondurile europene puse la dispoziția României de UE, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), după aprobarea finanțării urmând ca atât CJ Maramureș, cât și Primăria Baia Mare să își recupereze sumele alocate până la licitarea lucrării efective (plata inițială a SF-ului se face din bugetul județean și cel municipal, în procente egale, 50%-50%).

 

Judele este fost administrator al judeţului Botoşani și fost consilier judeţean (2016-2018, politic a fost înregimentat în PNL și apoi în PMP, din 2019 a renunțat la orice calitate politică). Anul trecut firma care va face SF-ul centurii municipiului Baia Mare a raportat o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro (4,75 milioane de lei) și un profit de 824.000 lei, realizat cu 17 angajați.

 

Contractul prevede proiectarea unei rute de 26,9 km, cu câte o bandă pe sens, care ocolește municipiul Baia Mare. Execuția efectivă va fi făcută prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here