ANTICIPARE – Cine vor fi noii șefi ai procurorilor băimăreni, după pensionările lui Dorel Ioan Buda și Maria Mirela Gălățanu

0
929

MODIFICĂRI – CONDUCERE MAGISTRAȚI. Procurorul Mihaela Buda, actual prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, care va fi avansată în funcția de prim-procuror, și procurorul Mircea Axenta, care va fi delegat în funcția de prim-procuror adjunct, vor forma noua echipă de conducere a procurorilor băimăreni, după ce în ultimele 3 luni atât prim-procurorul adjunct Maria Mirel Gălățanu, cât și prim-procurorul Dorel Ioan Buda s-au pensionat, deși erau în timpul mandatului de 3 ani de conducere.

 

Procurorul Mihaela Buda a prins doar două luni în funcția de adjunct (delegată în 9 decembrie 2022), acum urmând să fie delegată în funcția de prim-procuror, lui Dorel Ioan Buda, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare în ultimii 5 ani, care avea mandat câștigat prin concurs până în 1 ianuarie 2024, fiindu-i aprobată cererea de pensionare (în România, magistrații se pot pensiona după 25 de ani lucrați în sistemul juridic).

 

Mihaela Buda este absolventă a Institutului Național al Magistraturii în decembrie 2009, fiind repartizată ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în ianuarie 2010.

 

Pe postul de adjunct, lăsat vacant în urma delegării Mihaelei Buda în funcția de prim-procuror, va fi delegat Mircea Axenta (52 de ani), originar din Baia Mare, procuror din decembrie 2017, venit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în 2021, prin delegare, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here