ANTI-DOPING – Marcatorul golului cu Recea, atacantul Rapidului Hlistei, cercetat pentru dopaj cu betametazonă

0
401

FOTBAL. Cătălin Hlistei (26 de ani), atacantul-golgheter și cel mai în formă jucător al Rapidului (a înscris 5 goluri în primele 5 partide ale sezonului), jucător utilizat de antrenorul Adrian Iencsi și în meciul cu Fotbal Comuna Recea pe toată durata partidei, este cercetat de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) pentru dopaj cu betametazonă, conform informațiilor ProSport.

 

Fotbalistul giuleștean, însoțit de medicul echipei, un avocat și un reprezentant al clubului, a fost audiat astăzi la sediul ANAD. Oficialul Rapidului, Lucian Ionescu, a precizat că golgheterul Ligii a II-a își administrează, la recomandarea medicilor, de mai mulți ani, o substanță nazală, sub formă de picături, pentru a-l ajuta să respire normal, după ce a suferit mai multe accidentări în zona nasului, această substanța (betametazona) face parte din lista celor folosite pentru dopaj, fiind interzisă administrarea orală sau injectabilă, dar nu și cea nazală, așa cum a procedat Hlistei.

 

Betametazona este un medicament cu proprietăți antiinflamatoare și imunosupresive, fiind utilizată de regulă în afecțiuni precum cele dermatologice inflamatorii și în unele boli autoimune. Unii sportivi iau betametazonă pe cale nazală, pentru a-i ajuta la respirație în urma unor accidentări (explicația oficialilor clubului Rapid).

 

Hlisei a fost folosit de Adrian Iencsi și în meciul cu Fotbal Comuna Recea, câștigat de maramureșeni cu 2-1, după ce au revenit de la 0-1, golul giuleștenilor fiind înscris chiar de jucătorul cercetat pentru dopaj, în min. 19, din careu, în urma unei mingi respinse în față de Alin Bota.

 

Testul antidoping la care a fost supus Hlistei a avut loc după ultima partidă disputată de Rapid pe teren propriu, cu Turris Turnu Măgurele, proba anti-doping fiind pozitivă, trimisă de ANAD pentru confirmare altui laborator și confirmată. Așa că ANAD a luat decizia de a demara cercetarea în cazul Hlistei, anunțând clubul giuleștean chiar la pauza partidei cu Recea – jucătorul, însă, a fost informat după meci.

 

Conform procedurii, acum se așteaptă rezultatele pentru că din concentrația care este găsită se demonstrează modul în care a fost administrată.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here