ANCHETĂ – Rezultatul celor 203 percheziții efectuate în 9 localități din Maramureș în dosarul privind cazarea refugiaților de război ucraineni

0
4748

DOSARUL REFUGIAȚII. În urma celor 203 percheziţii efectuate în dosarul privind cazarea refugiaţilor ucraineni vineri, 31 martie 2023, în municipiul Sighetu Marmaţiei şi în comunele Săpânţa, Ocna Şugatag, Remeţi, Vadu Izei, Rozavlea, Rona de Sus, Onceşti şi Giuleşti, IGPR, citată de agenția națională de presă Agerpres, a precizat într-un comunicat că au fost ridicați 179.188 de lei, 12.415 euro, 4.000 de dolari şi echivalentul a 2.000 de lei în alte valute convertibile, înscrisuri relevante ce pot avea legătură cu ancheta, telefoane mobile, unităţi PC şi stickuri USB, care pot ajuta la probarea întregii activităţi infracţionale.

 

De asemenea, s-a stabilit că o parte din locaţiile menţionate în cererile depuse la două instituţii publice (primării) erau improprii activităţilor de cazare, fiind case în construcţie, fără uşi sau ferestre, fără utilităţi, sau spaţii într-o stare avansată de degradare, iar spaţiul camerelor subdimensionat.

 

Dosarul privind obţinerea ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată vizează funcţionari și 203 persoane care ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro din cazarea și hrana aferente perioadei martie-decembrie 2022 a cetăţenilor ucraineni refugiaţi.

 

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi pentru identificarea şi indisponibilizarea de bunuri, în vederea recuperării prejudiciului.

 

* Foto generică

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here