ANCHETĂ – MARAMUREȘ – Când va fi soluționat cazul pădurarului Liviu Pop, asasinat în pădure

0
549
Foto: romaniatv.net

ASASINAREA UNUI PĂDURAR. Cazul asasinării pădurarului maramureșean Liviu Pavel Pop de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț a trecut de fazele testelor poligraf (la care au fost supuse, conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, citat de Mediafax, “persoanele identificate ca fiind la faţa locului”), expertizele ADN și balistică și acum se așteaptă rezultatele de la Institutul Naţional de Criminalistică – de pildă, termenul pentru expertiza ADN a armei a fost fixat pentru sfârşitul lunii noiembrie, fiind nevoie și de “probele ridicate de la faţa locului”, iar expertiza balistică se va efectua după expertiza ADN a armei.

 

Așadar, nicio șansă ca ancheta să stabilească vinovații mai devreme de ultima lună a anului (acesta fiind cel mai optimist termen). În 16 octombrie 2019, într-o pădure din zona localității Rogoz, pădurarul Pop (30 ani), originar din satul Borcut, a fost găsit mort, fiind împușcat de la mică distanță. Trupul său a fost strivit de un atelaj încărcat cu lemne, care a fost găsit la fața locului. Conform declarației soției pădurarului, acesta a fost informat că sunt hoţi în pădure, iar la ora 18.41, a fost sunată de soţul ei, care i-a spus că l-a prins pe unul dintre hoţi.

 

În timpul anchetei s-a stabilit că la moartea pădurarului au asistat trei bărbaţi (cei care furau lemne), aceștia declarând că Pop s-a agățat de căruța cu care ei vroiau să fugă și a fost strivit de aceasta, în timpul căderii autoîmpuşcându-se accidental, după care cei trei au declarat că au fugit de la locul incidentului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here