ANCHETĂ – 14 persoane au fost aduse la sediul DIICOT Maramureș în dosarul de exploatare a persoanelor cu dizabilități psihice

0
1557

EXPLOATAREA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI. Miercuri, 10 mai 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Maramureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul brigăzilor și serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Cluj-Napoca, Galați, Sălaj, Bistrița-Năsăud și Vrancea au pus efectuat 19 percheziții domiciliară în Maramureș și Vrancea, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie.

 

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul Direcției Generale Anticorupție, IPJ Maramureș – Serviciul Criminalistic, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

DIICOT a precizat că mai multe persoane internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap din Vrancea au fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș. Persoanelor vătămate le-au fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai lungată.

 

Persoanele vătămate nu au fost plătite sau au fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, au fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au terminat o puternică stare de temere în rândul acestora.

 

La sediul DIICOT Maramureș au fost aduse 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

 

* Foto: @DIICOT

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here