ANALIZĂ – Economia Maramureșului, dependentă de industria lemnului și fabricarea echipamentelor electrice: pondere de peste 67% din cifra de afaceri a județului

0
1078

PRODUCȚIA INDUSTRIALĂ. În prima jumătate a acestui an (perioada 1 ianuarie – 20 iunie 2022), producţia industrială realizată de firmele din județul Maramureș a crescut cu 9,1%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ca valoare financiară, creșterea este de 37,1% comparativ cu anul 2021, conform datelor oficiale înregistrate la Direcția Județeană de Statistică Maramureș. Această scriere analizează care sunt sectiarele economice care au cele mai mari ponderi (valorice/financiare) în industria maramureșeană.

 

Două segmente industriale produc aproape 54% din cifra de afaceri totală din economia județeană: fabricarea de mobilă (care deține o pondere procentuală de 29,8%) și fabricarea echipamentelor electrice (cu o pondere procentuală de 23,9%). Dacă adăugăm și veniturile obținute din prelucrarea lemnului (13,6%), rezultă că în Maramureș industria lemnului (prelucrare și producție de mobilier – aveți detalii despre cele mai profitabile firme din industrie AICI) și fabricarea echipamentelor electrice au o pondere de peste două treimi (67,3%) din banii produși în Maramureș.

 

 

Cu procente mai scăzute valoric/financiar, printre industriiile semnificative din județ  sunt industria metalurgică (8,3%), fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice (5,2%), industria alimentară (4,6%), industria construcţiilor/produselor metalice (4,3%), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (0,6%).

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here