ANALIZĂ – Cine este CSO Cugir, echipa cu care Minaur Baia Mare va juca primul baraj pentru promovarea în Liga a II-a

0
723

BARAJ PENTRU LIGA A II-A. Înaintea ultimei etape din Liga a III-a, vă prezentăm echipa cu care Minaur Baia Mare (care va termina pe locul 1 în Seria a 10-a) va juca primul baraj pentru promovarea în Liga a II-a cu locul 2 din Seria a 9-a, CSO Cugir. Deși matematic, CSO Cugir mai poate ocupa locul 1 în Seria a 9-a (dacă învinge în ultima etapă Sănătatea Cluj și Unirea Dej pierde acasă cu Avântul Reghin), acest fapt nu se va întâmpla, conform analizelor 2mnews/msnews, care au monitorizat cele două serii (Unirea Dej va câștiga în ultimul meci, pentru că reghinenii nu mai au niciun obiectiv, urmând să încheie seria pe locul 3, indiferent de rezultatele din ultima etapă – și n-au nici forța/valoarea/dorința care să-i anime în meciul de la Dej). Deci, CSO Cugir…

 

Echipa este continuatoarea Metalurgistului Cugir, formație fondată în 1939 sub patronajul Uzinelor de Armament Cugir și care a activat 20 de ani consecutiv în Liga a II-a (divizia B, cum se numea atunci – este una dintre cele mai longevive echipe care au evoluat în esalonul secund). Metalurgistul s-a desființat în 2003 (din motive financiare), iar în 2008 a luat ființă CSO (au pornit din Liga a V-a, au promovat în Liga a III-a în 2013).

 

Echipa va reveni în acest sezon la denumirea ACF Metalurgistul Cugir 1939 (au vrut să o facă în intrasezon, dar nu a fost posibil din cauză că nu s-au încadrat în timpii prevăzuți în calendarul FRF – acum, au toată documentația de schimbare a denumirii pregătită pentru înscrierea la FRF). Joacă pe Cugir Arena (4.000 de locuri), culorile clubului sunt roșu-albastru.

 

Echipa este antrenată de Lucian Itu (care este antrenor-jucător, mai intră și pe teren, deși are 42 de ani) și are ca obiectiv anunțat promovarea în Liga a II-a având susținerea financiară a administrației publice locale. Cam toată ediția 2020-2021 au fost pe locul 2, în urma Unirii Dej (formație care a dominat Seria a 9-a). Excelează în apărare: au cele mai puține goluri primite din serie, 15 în 17 meciuri (de altfel și în etapa a 17-a, când au câștigat acasă, cu 1-0, cu liderul Unirea Dej, care a dominat tot meciul deși juca în deplasare, gazdele au adoptat schema Autobuzul, apărându-se perfect și contraatacând… și le-a ieșit). În cele 17 meciuri disputate au câștigat 12, au 2 egaluri și 3 înfrângeri.

 

Ultima promovare în Divizia B (actuala Liga a II-a) a Metalurgistului Cugir a avut loc în ediția 1989-1990. În intrasezon, CSO Cugir a renunțat la doi jucători (fundașul Ștefan Radu și mijlocașul Goronea, ambii în vârstă de 31 de ani au plecat la conjudețeana CS Ocna Mureș) și au transferat un fundaș (Flavius Vlădia, 29 de ani, de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii – a mai jucat la Ripensia Timișoara și CSM Reșița).

 

Vedetele echipei sunt vârful de atac Marius Lupu (21 de ani, transferat în iarna lui 2019 de la LPS Cetate Deva) și mijlocașul ofensiv Tudor Șaucă (în foto mic – 31 de ani, este și căpitanul și motorul/creierul echipei), aceștia fiind cei mai buni marcatori ai echipei din județul Alba. Șaucă a lipsit din cauza unei probleme de sănătate (a avut ocluzie intestinală și a ajuns la Urgență) mare parte din retur și acum este introdus doar pentru circa o oră în jocuri, dar e posibil să fie refăcut total până la meciurile cu Minaur.

 

Cel mai probabil și în primul meci de baraj, care se va juca la Baia Mare, în 8 mai, CSO Cugir va avea ca obiectiv să nu primească gol. Adică se va apăra pe două linii (cum au făcut cu Unirea Dej), sistem de joc în care se simt confortabil și care le poate aduce avantaj pentru meciul retur al primului baraj, care va avea loc la Cugir, în 15 mai. Echipa se desface, adică joacă deschis, doar atunci când primește multe goluri, însă de regulă se apară (și o face bine, cele 3 înfrângeri din această ediție de campionat venind la scoruri limită 0-1 la Unirea Dej, 0-1 la Unirea Ungheni și 0-1 cu CS Hunedoara – ultimul a fost singurul meci pierdut pe teren propriu, surprinzător, chiar cu o echipă din zona retrogradării).

 

* Foto: @Pixel ProSport

 

Andrei TUDORAN

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here