ANALIZĂ 2MNEWS – Tranzacții imobiliare în Maramureș: în februarie 2023, apartamentele au înregistrat o creștere semnificativă

0
1623

TRANZACȚII IMOBILIARE – MARAMUREȘ. În luna februarie 2023, în Maramureș au fost efectuate/finalizate 701 tranzacții imobiliare (terenuri și construcții/locuințe), cu peste 52% mai multe decât în prima lună a anului. Procentual, numărul reprezintă 1,48% din totalul vânzărilor de imobile înregistrate la nivel național în luna februarie: 47.261), conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de 2mnews.

 

Din totalul vânzărilor de imobile înregistrate în Maramureș în luna februarie 2023 cele mai multe sunt din terenuri intravilane fără construcții (211 imobile), urmate de unități individuale (apartamente – 209) și terenuri intravilane cu construcții (198 de imobile). În prima lună a anului s-au vândut în Maramureș 64 de terenuri agricole (evident, situate în extravilanul localităților) și 19 terenuri extravilane neagricole.

 

Analiza indică o creștere semnificativă a vânzărilor de apartamente, cu peste 72% față de ianuarie 2023. De asemenea, în februarie 2023, în Maramureș au fost ipotecate 124 imobile (0,68% din totalul ipotecilor înregistrate la nivel național), din care 49 de apartamente.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here