ANALIZĂ 2MNEWS – Cel mai mare angajator din Maramureș, producătorul de mobilă Aramis Invest, a depășit 6.000 de angajați și se situează pe locul 18 în topul național

0
1509

PIAȚA MUNCII. Producătorul de mobilă Aramis Invest SRL Baia Mare, cel mai mare angajator din județul Maramureș, a ajuns la jumătatea anului 2022 (finalul lunii iunie) la 6.100 de salariați, fiind pe locul 18 într-un clasament național al celor mai mari angajatori privați din economia românească (un top în care sunt incluse, însă, și firmele deținute de entități ale statului, nu și instituțiile publice), conform datelor ITM.

 

De subliniat că în topul național al angajatorilor privați, între cele 17 firme private cu mai mulți angajați decât firma băimăreană, există una singură care activează, la fel ca și Aramis Invest, pe un palier industrial unic (o platformă industrială), respectiv Automobile Dacia, restul societăților mari angajatoare având numeroase sedii și puncte de lucru în mai multe orașe (retaileri din comerț alimentar și bricolaj, bănci comerciale, operatori de rețele de comunicații, comercianți de componente auto, benzinării ș.a.m.d.).

 

Practic, firma producătoare de mobilă din Baia Mare a ajuns aproape la numărul de angajați pe care-l are Premier Restaurants România SRL, firma care administrează în România afacerea McDonald’s și care cuantifică angajații din 28 de orașe din țară, care lucrează în 93 de restaurante și 48 de cafenele McCafé.

 

Aramis Invest, firmă deținută de antreprenorii români Vladimir Mihai Iacob (60%) și Marius Șelescu (40%) și care -și desfășoară activitatea pe propria platformă economică, localizată pe strada Speranței din Baia Mare, acolo unde a construit mai multe unități de producție, este cel mai mare producător de mobilă din România și cel mai semnificativ exportator de mobilă, avea la finalul anului trecut 4.967 de angajați.

 

În primele 6 luni ale anului, Aramis a angajat peste 1.000 de noi salariați, din cauza lipsei de mână de muncă pe piața internă parte dintre aceștia fiind recrutați de pe piața muncii externă, mai exact non-UE, respectiv din Sri Lanka. Angajaților originari din sudul Asiei, Aramis le oferă și cazare (primul contingent, de 100 de muncitori, au fost cazați în primă fază în apartamente și pensiuni închiriate de firmă, ulterior producătorul de mobilă transformând una dintre halele de pe strada Bazaltului în locuințe de serviciu).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here