AMÂNARE ÎN PROCESUL-ELASTIC – La al 13-lea termen în apelul primarului Cherecheș, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a avut loc… nimic

2
1329
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

APEL PROCES: PRIMAR CONDAMNAT PENTRU CORUPȚIE. Luni, 24 aprilie 2023, la Curtea de Apel Cluj s-a consumat al 13-lea termen din apelul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în procesul în care DNA l-a trimis în judecată pentru luare de mită și în care a fost condamnat pe fond (prima instanță) la 5 ani de închisoare.

 

Ședința s-a încheiat la fel cum a început, fără să se întâmple nimic (ceea ce nu mai e o supriză pentru observatorii acestui proces de tip-elastic, în care apelul s-a transformat, ireal, într-un al doilea proces pe fond), pentru că fiind alocată exclusiv (re)ascultării martorilor Liviu Bala și Radu Țolaș, în lipsa acestora (niciunul nu a fost prezent), cele două judecătoare din Completul 5A al Secției Penale a Curții de Apel Cluj care judecă apelul, respectiv Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan și Ancuța Pura, au fixat un nou termen în dosar, peste o lună, în 25 mai, când naivii speră ca cei doi martori (din 7 câți s-au aprobat pentru reaudiere) se vor prezenta în fața instanței.

 

Așa cum 2mnews a anunțat încă din 24 martie (detalii AICI), la termenul din 24 aprilie a fost încuvințată (re)audierea lui Cristian Șpan (martorul denunțător) și Liviu Bala (managerul clubului Minaur Baia Mare), ulterior instanța încuvințând ca citarea martorului Șpan să fie făcută la o dată ulterioară, acesta fiind înlocuit cu martorul Radu Țolaș.

 

Vă reamintim că în apel instanța a aprobat (re)audierea martorilor: Cristian Șpan (martorul denunțător – fost manager al FCM Baia Mare și proprietar scriptic al trustului de presă eMaramureș, cumpărat de Cherecheș prin interpuși, ambele enități în insolvență/faliment), Liviu Bala (prieten al primarului Cherecheș, manager echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare), Mircea Tocaciu (prieten al primarului Cherecheș, om de afaceri), Radu Țolaș (prieten al primarului Cherecheș, jurnalist), Lia Mureșan (subalterna primarului Cherecheș, secretarul municipiului Baia Mare), Anamaria Somay (apropiată a primarului Cherecheș, jurnalist), Erika Gabriela Czigler (angajată la firma Vital, controlată de Primăria Baia Mare, fost agent publicitate/marketing la trustul de presă eMaramureș, cumpărat de Cherecheș prin interpuși).

 

Miercuri, 26 aprilie 2023, se împlinesc 7 ani de când a fost generat acest proces, în care primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și a mai rămas exact un an până când faptele se vor prescrie (la 26 aprilie 2024, adică la 8 ani de când primarul Cherecheș a fost reținut de procurorii DNA pentru ceea ce au prezentat ca fiind un flagrat de luare de mită).

 

În contextul în care mai sunt de reaudiat 7 martori, mai intervine vacanța judecătorească, “pauzele competiționale” de sărbători, dezideratul nu mai pare atât de greu de atins. Hai că se poate! Cum s-a tărăgănat 7 ani un proces, un an e floare la ureche.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu este nici un fel de glumă justitia . Dar „perseverare in erare diabolicum est”! Nu trebuie să ne luăm după procurori. Ei sunt plătiți să facă rău poporului acestuia.

  2. inca o dovada ca justitia din romania e o gluma proasta, facuta sa slujeasca infractorii…sa va fie rusine, daca mai stiti ce e rusinea…adevarul e ca la un om de rand, la un fraier din stratul de jos al societatii, procesele se deruleaza rapid, la astia care fura milioane si-si bat joc de tot ce inseamna administratie, e mai greu sa-i inchizi, chiar daca fura pe fata, ca mna – pile, relatii, interese, etc…tara asta este tara politicianului submediocru, cu ifose de interlop, cu legi facute doar pentru ei si pentru interesele lor …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here