AM ÎNFRÂNT, DIN NOU – Baia Mare nu a fost desemnată Capitală Europeană a Tineretului 2023: juriul a preferat orașul polonez Lublin

0
2496

LUPTA PENTRU TITLURI. Baia Mare a pierdut, pentru a doua oară consecutiv, finala pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Dacă titlul de Capitală Europeană a Culturii 2022 a fost pierdut în dauna capitalei Albaniei, Tirana, acum titlul de Capitală Europeană a Culturii 2023 a fost pierdut în dauna orașului polonez Lublin, preferat de juriu.

 

Atât organizatorii, cât și câștigătorii, plini de fair play, au avut cuvinte pozitive și de încurajare la adresa echipei din Baia Mare. “Dorim să subliniem devotamentul, pasiunea și efortul finalistului din acest an, Baia Mare, precum și al orașului finalist Kazan, care s-a retras mai devreme în competiție. Mulțumirile noastre se adresează și tuturor celorlalte orașe candidate, Izmir, Poznan și Lviv. Credem că efortul lor de a crea orașe care să angajeze și să includă tineri nu se va opri aici!”, au precizat organizatorii.

 

Primarul orașului Lublin, Krzysztof Żuk: „Avem toate motivele să sărbătorim. Candidatura noastră a fost un efort comun al multor reprezentanți ai ONG-urilor din Lublin, Consiliul municipal al tinerilor, studenți, grupuri informale de tineri și angajați ai primăriei. Datorită eforturilor și angajamentului lor, vom implementa un program variat, plin de activități care vor face visele, pasiunile și aspirațiile tinerilor să devină realitate. Felicităm orașul românesc Baia Mare pentru ocuparea locului doi. Le mulțumim pentru o competiție corectă și inspirată și sperăm că vom lucra la multe proiecte de tineret în viitor. Lublin – Capitala europeană a tineretului 2023. Să începem!”.

 

Baia Mare a mai pierdut titlul (repartizat României) de Capitală Europeană a Culturii 2021, în dauna municipiului Timișoara. În această goană care se permanentizează pentru titluri, Baia Mare a câștigat un titlu, însă autohton: Capitala Tineretului din România 2018.

 

Capitala Europeană a Tineretului este “titlul acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, în timpul căruia i se dă șansa să manifeste, prin intermediul unui program cu multe fațete, viața și dezvoltarea culturală, socială, politică și economică a tineretului”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here