ALTERNATIVA PENTRU SMID – În ce condiții primește Consiliul Județean Maramureș acordul de mediu pentru platformele de deșeuri de la Satulung

1
1496

CONDIȚIONARE – IMPACT ASUPRA MEDIULUI. Agenția Județeană pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș îi cere autorității administrațive județene (Consiliului Județean – CJ – Maramureș) încă trei documente pentru a-i elibera acordul de mediu privind amenajarea unor platforme de compostare a deșeurilor pe raza comunei Satulung (pe teritoriile satelor Arieșu de Pădure și Hideaga și în apropierea Pădurii Două Veverițe): raportul privind impactul asupra mediului, studiu de evaluare adecvată (zona pădurii fiind arie naturală protejată) și studiu de evaluare privind impactul asupra corpurilor de apă.

 

Abia după ce CJ Maramureș va avea respectivele documentații va putea solicita eliberarea/emiterea unui acord de mediu, obligatoriu pentru demararea investiției. Decizia, luată în 10 februarie 2023, vine după ce în 27 iulie 2022, aceeași instituție a eliberat CJ Maramureș avizul de mediu privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede amenajarea pe un teren de 6 hectare a respectivului obiectiv.

 

Amenajarea unor platforme de depozitare a deșeurilor pe 6 hectare din pășunea de la Satulung a fost argumentată de autoritatea administrativă județeană prin faptul că obiectivul vizează reducerea cantității de depozitare, această operațiune urmând să se desfășoare până la finalizarea/operaționalizarea SMID Maramureș (care ar putea fi… niciodată), după aceasta fiind prevăzută, în faza a II-a a proiectului, metamorfozarea utilității platformelor în loc de depozitare a deșeurilor din construcții și demolări, a deșeurilor biodegradabile necontamitate și a gunoiului de grajd.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here