ALOCARE FINANCIARĂ – Călin Bota: Guvernul acordă 3 miliarde de lei pentru proiectele aflate în derulare prin PNDL

0
235

DECIZIE. În ultima ședință de Guvern a fost aprobată Ordonanța de urgență prin care se acordă 3 miliarde de lei pentru proiectele aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

 

Deputatul PNL Călin Bota consideră că „decizia Guvernului, prin care se acordă 3 miliarde de lei pentru proiectele derulate prin PNDL, este binevenită pentru finalizarea acestor proiecte, banii acoperind costurile majorării prețurilor materialelor de construcții și a salariilor. Prin acest sprijin financiar  se vor debloca investițiile care riscau să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute. În prezent sunt 4.423 de investiții în diferite stadii de construcție, la nivelul întregii țări. E important ca toate proiectele destinate comunităților locale să fie finalizate, în condițiile în care în primele luni ale anului s-au înregistrat creșteri de preț pentru producția industrială și pentru construcții, majorări  cauzate de cotațiile materiilor prime.”

 

Beneficiarii care au nevoie de suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanțare prin PNDL etapa a II-a trebuie să depună o solicitare, însoțită de o notă justificativă, după intrarea Ordonanței în vigoare.

 

„Sprijinim proiectele comunităților locale şi am luat această măsură pentru a ne asigura că investițiile necesare pentru a crește nivelul de trai al românilor vor fi finalizate. Proiectele derulate prin PNDL vizează alimentări cu apă, cu gaze naturale, canalizare și drumuri mai bune pentru cetățeni. Avem datoria de a lua toate măsurile necesare pentru ca aceste proiecte să fie duse la capăt, deoarece românii au nevoie de ele”, a precizat deputatul liberal Călin Bota.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here