ALEGERI PRIMAR – În 11 iunie 2017, în oraşele maramureşene Baia Sprie şi Ulmeni se vor desfăşura alegeri parţiale

0
1211
Alegeri locale parțiale în județul Maramureș

DECIZIE. Aşa cum 2mnews va anunţat în urmă cu două săptămâni, imediat după CEx PSD de la Sinaia, scrutinul local parţial pentru alegerea primarului în oraşele maramureşene Baia Sprie şi Ulmeni va avea loc în 11 iunie 2017 (este data „recomandată” de conducerea PSD, Guvernului Grindeanu), conform unui comunicat oficial al Guvernului.

 

În cele două localităţi funcţia a rămas vacantă ca urmare a demisiilor titularilor aleşi, respectiv Dorin Paşca (care a demisionat cu o zi înainte de a fi demis de prefect pentru conflict de interese, după o sentinţă definitivă în urma unui proces cu ANI) şi Lucian Morar (primarul ales optat pentru funcţia de consilier judeţean, ulterior fiind ales vicepreşedinte al forului administrativ). Practic, la sfârşitul primei decade a lunii viitoare, în cele două oraşe din Maramureş începe campania electorală.

 

Conform legii, data desfăşurarii alegerilor locale parţiale se stabileşte cu minim 35 de zile înaintea votării. Guvernul a stabilit, prin hotarare, „calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregatirii si desfasurarii in bune conditii a alegerilor locale si masurile tehnice necesare bunei organizari si desfasurari a alegerilor locale

 

După alegerile din iunie, în Maramureş va rămâne o singură localitate în care primarul ales este suspendat, municipiul reşedinţă de judeţ, Baia Mare – în cazul lui Cătălin Cherecheş, dacă acesta nu demisionează, el va rămâne primar (chiar şi suspendat) până la sfârşitul mandatului (anul 2020) sau până la ivirea unei situaţii de incompatibilitate sau a unei pedepse privative de libertate.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here