ALEGERI PARŢIALE: Prezenţa la urne şi pronosticurile pentru alegerile din Maramureş – cine câştigă în Baia Sprie şi Ulmeni

2
768

ANTICIPARE. Precizare de-nceput: nici scrierea, nici consideraţiile, nici raţionamentul şi nici măcar procentele avansate nu reprezintă dorinţa/preferinţa noastră, ci sunt rezultatele unor studii de impact electoral al fiecărui candidat înscris în cursă.

 

Ştiute

 

Baia Sprie: la alegerile parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Baia Sprie, cei 13.860 de alegători cu drept de vot (conform datelor înregistrate în 17 mai 2017 în Sistemul Informatic Registrul Electoral) vor trebui să aleagă din cei nouă candidaţi admişi pentru exerciţiul electoral din 11 iunie. Iată care sunt cei nouă aspiranţi la cea mai înaltă funcţie din administraţia oraşului, în ordinea în care sunt înscrişi pe buletinul de vot.

 

Etelka Tamaş (PSD), Gheorghe Aurel Breban (ALDE), Sebastian Alin Bîrda (PNL), Claudia Bogdana Cetăţeanu (PMP), Gheorghe Cherecheş (independent), Ioan Corodan (independent), Simion-Dorin Sabo (independent), Olimpiu Alexandru Pop (independent), Luca Ştefănoiu (independent).

 

Ulmeni: numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale de la Ulmeni: 5.737 – conform listei Autorităţii Electorale Permanente valabilă la 17 mai 2017. Doi candidaţi înscrişi în cursă (în ordinea în care apar pe buletinele de vot): Cornelia Luca (PSD), Lucian Morar (PMP).

 

Prezenţă la vot

 

Prima comunicare oficială: Din totalul celor 19.572 de cetăţeni cu drept de vot din Baia Sprie şi Ulmeni, până la ora 12 au votat 13,45% (2.633 de cetăţeni).

Iată prezenţa la vot, la ora 12, în câteva secţii:

ULMENI: Tohat – 27,92%; Ulmeni – 23,79%; Chelinţa – 19,29%.

BAIA SPRIE: Chiuzbaia – 23,12; Baia Sprie (Sala de Sport) – 15,58%; Baia Sprie (Colegiul Tehnic) – 13,10%.

 

Pronostic

 

Orice rezultat în afară de Alin Bîrda (PNL – Baia Sprie) şi Lucian Morar (PMP – Ulmeni) trebuie considerat o surpriză. Argumente: liberalul beneficiază de susţinerea fostului (şi încă influentului) primar demisionar/demis Dorin Paşca (liberal şi el, „vopsit” independent la ultimele alegeri), precum şi de protocolul disciplinat şi tacit cu UDMR; pemepistul este câştigătorul ultimelor trei campanii electorale şi, deşi demisionar în 2016, controlează încă peste 50% din electoratul care se prezintă la vot.

 

Pronostic: Bîrda câştigă cu sub 40%, Morar câştigă cu sub 60%.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here