ALEGERI LOCALE – Prezența la vot, ora 10: în județul Maramureș au votat peste 27.000 de cetățeni (6,38%)

0
1476

VOT 27 SEPTEMBRIE 2020 – ALEGERI LOCALE MARAMUREȘ. Procesul de votare a început în Maramureș la ora 7.00, fără probleme, în toate cele 440 de secții de votare din cele 76 de UAT-uri ale județului. Sunt așteptați la vot 426.972 de maramureșeni. Au fost înregistrate 3.309 de solicitări pentru urna mobilă (până acum au votat 4 dintre aceștia).

 

Până la ora 10.00 au votat 27.242 de maramureșeni, adică 6,38%. La nivel național prezența la vot la ora 10.00 era de 7,64%. Scrutinul de astăzi se desfășoară în condiții speciale, din cauza epidemiei de coronavirus, în calculele competitorilor electorali (partide politice și candidați independeți) una dintre cele mai importante mize fiind mobilizarea cetățeniilor să se prezinte la vot.

 

De ce acte ai nevoie să votezi

 

Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00. Pot vota cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor și cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România, cu amendamentul că aceștia să nu aibă interdicții din partea instanțelor de judecată.

 

Dreptul de vot se exercită numai în localitatea în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa și numai la secţia la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă, unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă – cetățenii UE cu drept de vot, pot vota în copia de pe lista electorală complementară.

 

Se votează în baza următoarelor documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare – carnetul de serviciu militar. Actele trebuie să fie valabile în ziua votării, sau poate să fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie (caz în care alegătorul poate vota în baza documentului expirat, conform deciziei BEC).

 

2mnews vă prezintă, în timp real, cu cele mai importante informații privind alegerile electorale locale din 27 septembrie 2020.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here