ALEGERI LOCALE – Mircea Cirț (PNL): Povestea celor 300 de milioane de euro, sau Cum ni se vinde pielea ursului din pădure

0
745

ADVERTORIAL ELECTORAL. Nu e în firea mea să promit doar pentru a da bine. Ca atare, rămân surprins de lejeritatea cu care se aruncă în spațiul public promisiuni cu fundament incert, singura certitudine fiind unul sau mai mulți de „dacă”, în funcție de care s-ar putea întâmpla ceva bun într-un viitor nedefinit.

 

M-am bucurat când am citit, în prag de campanie electorală, că în Maramureș vor veni 300 de milioane de euro printr-o finanțare europeană. Vocea autorizată a primarului anunța: „Societatea Vital SA a elaborat documentația de finanțare pentru «Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș», un proiect care aduce 300 milioane de euro”. Presa scria chiar că „documentația de finanțare se află deja în procedură de evaluare”.

 

M-am uitat pe site-ul Vital. Și repede mi-am dat seama că ni se vinde pielea ursului din pădure. În fapt, există un contract încheiat în 30.10.2018 pentru “Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș în perioada 2014-2020” (vezi foto – sursa Vital SA). Adică foarte mulți bani pentru întocmirea documentației, nicidecum pentru efectuarea unor lucrări.

 

Durata inițială a contractului a fost de 12 luni, dar prin acte adiționale a ajuns la 34 de luni (aproape 3 ani de prelungire!), astfel că noul termen de finalizare este 31.12.2020. Probabil e nevoie de mai mult timp să poți cheltui 16.132.211 lei (vreo 3,3 milioane de euro, cât e valoarea contractului!). Deci, nu doar că nu avem camionul de euro, dar nu avem nici măcar ce depune, căci documentația nu e elaborată! Dar, repet: ni se vinde cu nonșalanță pielea ursului din pădure, fluturându-ni-se pe la urechi posibile sute de milioane de euro pe care le-am putea avea într-un foarte incert viitor.

 

Societatea Vital are ca acționar municipalitatea. Admițând că primarul n-a avut vreme să se uite pe site-ul Vital, rămân două posibilități: 1) a fost mințit de cei din societatea din subordinea municipalității; 2) a fost informat corect și, atunci, ne-a dezinformat primarul. În ambele ipoteze, cei care au dezinformat trebuie trimiși acasă!

 

Mircea CIRȚ – candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Municipiului Baia Mare

 

* Comandat de PNL, Executat de 2MNEWS-MARAMUREȘSRL, cod AEP- 21200012



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here