ALEGERI LOCALE – Mircea Cirț: Instanța a obligat eMaramureș să șteargă minciunile la adresa mea din ziar și de pe Facebook

0
795
Mircea Cirț

ADVERTORIAL ELECTORAL. Publicația on-line eMaramureș.ro în care apar mereu articole de preaslăvire a actualului primar a publicat un articol denigrator la adresa PNL Maramureș și a candidaților formațiunii la Primăria Municipiului Baia Mare, respectiv președinția CJ Maramureș. Materialul mă acuza că aș vinde chinezilor tot ce mișcă în județ.

 

La data apariției, am cerut, în virtutea dreptului la replică, ștergerea articolului calomnios, pe motiv că aberațiile conținute nu pot fi rectificate, ci doar înlăturate. Și că pot provoca chiar un incident în relațiile diplomatice româno-chineze. Am fost ignorat, astfel că am fost nevoit să fac o notificare oficială în acest sens, episod după care eMaramureș m-a acuzat că pun „pumnul în gura presei”.

 

M-am văzut nevoit să mă adresez instanței, care a constatat că pumnul trebuie pus în gura denigratoare – într-atât de gogonate au fost minciunile ce alcătuiau acel text. În 21 septembrie, Tribunalul Maramureș s-a pronunțat (hotărârea  896/2020  21.09.2020 – vezi foto, sursa: www.portal.just.ro), obligând editorul eMaramureș, XAOS REGIONAL MEDIA SRL, „să înlăture de pe platforma EMARAMUREŞ pe care o deţine şi de pe pagina de Facebook a EMARAMUREŞ” articolul reclamat,  până la soluţionarea definitivă a dosarului de fond nr. 1571/100/2020 al Tribunalului Maramureş.”

 

Precizez că dosarul de fond se referă și la despăgubirile solicitate pentru minciunile vehiculate, răspândite inclusiv prin sponsorizarea acestei postări pe pagina de Facebook a publicației.

 

După această sentință fără echivoc, sper că toți cititorii eMaramureș.ro vor primi cu rezervele de rigoare informațiile venite din această sursă; o sursă puțin credibilă, după cum a constatat și instanța băimăreană, în acest caz punctual.

 

Sentința din 21 septembrie arată încă o dată că ”minciuna are picioare scurte” și că, dacă lupți pentru adevăr, acesta iese până la urmă la lumină.

 

Mircea CIRȚ, Candidat la Primăria Municipiului Baia Mare – Poziția 3 pe buletinul de vot

 

* Comandat de PNL, Executat de 2MNEWS-MARAMUREȘ SRL, cod AEP- 21200012



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here