ALEGERI LOCALE – Mircea Ciocan, despre farisei, sau nevoia de ecologie

0
239
Mircea Ciocan

ADVERTORIAL ELECTORAL. Campania electorală aduce în discuție multitudinea de teme la care candidații trebuie să aibă răspunsuri pentru ca alegătorii să poată discerne în cunoștință de cauză. Odată cu ele iese la suprafață mocirla în care zac anumite teme pe care politicienii exersați puteau și trebuia deja demult să le fi rezolvat. Astfel de teme care se vând bine în campania electorală sunt cele ecologiste.

 

Toți candidații, indiferent de spectrul politic din care provin, încearcă să se dea vajnici apărători ai mediului și să fie brusc preocupați de ecologie. Vedem cum, de pildă, niciun partid și cu atât mai puțin niciun candidat nu își asumă eșecul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul nostru (proiectul SMID).

 

În cei 12 ani de implementare a acestui proiect s-au perindat la conducerea județului atât reprezentanți ai PNL, cât și ai PSD, iar rezultatul îl vedem și îl resimțim cu toții: munți de gunoaie depozitate „temporar” la periferia orașelor. Eșecul acestui proiect îi descalifică pe cei care aspiră la fotoliul de președinte al Consiliului Județean și au făcut parte ori au fost părtași ai administrațiilor ce s-au succedat la conducerea județului.

 

Am văzut mai zilele trecute cum un candidat care face parte din Guvern susține că știe cum trebuie să se oprească jaful pădurilor. E de ajuns să știi? De ce nu ați acționat în acest sens, stimabililor?  E nevoie să se acționeze imediat! Dacă nu aveți interese și doriți să vă implicați în rezolvarea celor mai mari provocări pe care Maramureșul le are în domeniul ecologic, ce vă reține domnilor? Pâinea și cuțitul s-au aflat și se află în mâinile voastre. Dacă nu voi cei aflați la guvernare, atunci cine?

 

Impotența administrativă costă! Ne costă pe noi cetățenii plătitori de taxe. Nu poți veni în fața alegătorilor ca un neprihănit, după ce ani de zile ai făcut prăpăd ori ai girat jaful pădurilor în calitate de exponent al unuia dintre partidele aflate periodic și oarecum ciclic la actul guvernării.

 

Partidul Ecologist Român a lansat la începutul acestui an Pactul Național Pentru Ecologie, un document programatic la care așteptăm să achieseze toate partidele politice având practic toate prevederile relansării sănătății mediului natural, politic și economic al României. Este inadmisibil să văd exponenții unor partide care s-au dovedit de-a lungul ultimelor zeci de ani ca fiind inamicii ecologiei să plagieze azi pe teme ecologiste ale programului nostru. Hoția de idei este tot hoție.

 

Așadar încercați să atacați temele familiare partidelor voastre, cântați după partituri proprii și nu după ureche, domnilor! Ecologia este pentru societate, dar făcută de specialiști. Sunt convins că votanții vor ști să facă diferența dintre adevărații ecologiști și impostori, deoarece nevoia de ecologie este în continuă creștere iar politicienii credibili pentru implementarea politicilor ecologiste sunt cei proveniți din PER.

 

Așadar, la votul din data de 27 septembrie, toți maramureșenii care vor un județ curat și înfloritor votează candidații Partidului Ecologist Român pe toate buletinele de vot. Bradul, simbolul nostru electoral este inconfundabil și simbolizează viața sănătoasă.

 

Votează Partidul Ecologist Român! Votează bradul!

 

Mircea Ciocan, candidatul Partidului Ecologist Român la funcția de primar al municipiului Baia Mare

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Ecologist Român. Cod unic de identificare: 21200195



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here